呢間長期都排長龍嘅網紅店,竟然嗰日唔洗排好耐就食到🥰🥰 本身好想試佢個髒髒黑糖珍珠鮮奶 同埋 布蕾黑糖珍珠鮮奶🥺 但嗰日咁岩賣哂黑糖珍珠😭😭...⠀⠀💜髒髒紫薯鮮奶🍼(沙冰)$44⠀❥ 首先佢個賣相係超igable 😍 我打卡都打左好耐🙈⠀❥ 面嗰啲紫薯好香甜,同埋上面都散上滿滿嘅紫薯粉,好香濃紫薯味啊🥰⠀❥ 沙冰用左紫薯加鮮奶黎打成,都打得幾幼滑~味道方面雖然冇啲紫薯咁有驚喜,但都唔錯嫁⠀❥⭐️⭐️一定一定要食埋佢杯側邊個啲cream!!😍 佢啲cream味道超似芝士奶蓋加上紫薯粉🤩🤩🤩好好食!🙈😋 我見好多人走嗰陣都會淨低哂啲cream,可能佢哋以為係普通cream冇食到🙈 真心我覺得呢樣有驚喜🥰 冇諗過係芝士奶蓋味嘅cream🤤🤤((可能係真芝士奶蓋😍⠀⠀💜香芋紫米奶綠🥤 $43⠀❥個樣雖然冇招牌嗰3杯野咁靚...但味道一樣幾有驚喜⠀❥ 好醇嘅奶綠味,香芋味都好濃郁😍冇諗過香芋同奶綠都夾😍又唔會太甜⠀❥ 紫米做配料都好特別!第一次一粒粒咁食,口感都幾特別,又唔會似生米但又唔會好似紫米飯咁黏住哂~同奶綠都match!⠀除左佢個好igable嘅野飲外,因為朋友一直都想試佢個梳乎厘panc

💜髒髒紫薯鮮奶🍼(沙冰)$44⠀
❥ 首先佢個賣相係超igable 😍 我打卡都打左好耐🙈⠀

💜香芋紫米奶綠🥤 $43⠀
❥個樣雖然冇招牌嗰3杯野咁靚...但味道一樣幾有驚喜⠀

除左佢個好igable嘅野飲外,因為朋友一直都想試佢個梳乎厘pancake, 所以就叫左個黎試🙈 ⠀本身我自己比較prefer原味,但朋友就想嗌呢個fresh啲嘅味~⠀

🍋檸檬柚子柳橙疏乎厘🍊 $98⠀
❥⠀我覺得呢個疏乎厘pancake嘅質感係比較偏向疏乎厘嗰邊instead of pancake⠀
❥ 佢雖然都好fluffy, 但又冇疏乎厘咁多空氣,好動L不得止,食落去其實比我平時食開嘅疏乎厘pancake偏濕少少~超似燉蛋🤩🤩🤩好濃郁蛋香味又好滑嘟嘟~好特別~🥰⠀
❥⠀碟上嗰啲係柚子糖漿+柳橙絲😍 將pancake點落去食,真係幾fresh又唔會覺得太甜~⠀
❥ 之後加埋檸檬爆珠糖漿,令到個pancake酸酸甜甜😋 唔會滯又令到口感同味道有更多層次~呢個combination 係幾特別🤩⠀
❥ ⭐️⭐️個朱古力雪糕超級好吃!係好濃郁嘅dark chocolate味!入面亦有dark chocolate粒粒~真係好好食~連埋疏乎厘同糖漿食都別有一番風味😋😋 ⠀

下次會再黎,試埋髒髒黑糖珍珠鮮奶同布蕾黑糖珍珠鮮奶😋😋
髒髒紫薯鮮奶(沙冰)
檸檬柚子柳橙疏乎厘
2020-06-28
$93 (Last Night Supper)
髒髒紫薯鮮奶(沙冰)
檸檬柚子柳橙疏乎厘
  • 髒髒紫薯鮮奶