2019-09-25 105 views
早幾個月去過灣仔嘅mr crab by the captain’s house食晚飯,個超級豐盛嘅海鮮大餐令我好深刻,今日趁男朋友生日,決定帶佢嚟尖沙咀嘅呢間分店度一齊試吓!首先見到個餐牌見到有各種各樣好吸引嘅海鮮同埋其他主食,已經好難抉擇揀邊樣好,因為樣樣野都好吸引,但係得兩個人有試唔到好多款我哋叫咗兩杯mocktails,兩杯都好好飲唔算太甜,blue ocean有啲清涼嘅薄荷味之餘感覺上又唔會太假終於到我哋最期待嘅海鮮袋啦😍我哋雖然只係叫咗三款海鮮,但係望落去一樣好豐富,而且仲款款都好新鮮,特別欣賞松葉蟹腳,本身見到餐牌上面寫一隻以為得好少,點知嚟到見到原來咁大隻都覺得好驚喜!我哋揀咗胡椒牛油汁,店員提醒我哋會有少少辣,不過我哋都覺得辣味一啲都唔重,而且胡椒嘅香味同海鮮好夾,絕對冇叫錯!雞翼一份有五隻,隻隻都好大隻,加少少檸檬汁仲會覺得多咗份清新嘅感覺食到蟹肉卡邦尼意粉,其實我哋已經飽咗七八成,不過因為佢嘅醬汁好濃郁而且好creamy,仲有新鮮嘅蛋黃撈埋食,我哋雖然飽飽地但係都一樣食得好滋味最後就係軟殼蟹嘅burger,雖然呢度唔係專食burger,但係佢嘅質素依然係好好,軟殼蟹
Asian  punch
Blue  Ocean
蟹肉卡邦尼意粉
Burger  corner  B
最後就係軟殼蟹嘅burger,雖然呢度唔係專食burger,但係佢嘅質素依然係好好,軟殼蟹仲好大隻!
Asian  punch
Blue  Ocean