係啊又係佢啊~ 泡芙真係𝙼𝚢 𝙵𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚒𝚝𝚎 𝙿𝚞𝚏𝚏 𝙸𝚗 𝚃𝚘𝚠𝚗( ˘ ³˘)♥︎店舖喺鰂魚涌,真係唔係啲咩特別方便嘅位置,所以每次知道一有機會去鰂魚涌,都會𝗽𝗹𝗮𝗻定一定要去食!然後嗰一日嘅朝早就會好緊張咁等佢哋喺𝗶𝗴出𝗺𝗲𝗻𝘂,最驚係佢當日冇現貨,所以呢間泡芙真係唔係你話想食就食到㗎!不過我都仍然推薦大家俾啲𝗲𝗳𝗳𝗼𝗿𝘁去試吓,真係好好食啊~~~.排隊𝘁𝗶𝗽𝘀: 之前我會大概係出爐前嘅15-20分鐘左右到,都可以排到頭五個嘅,就可以開門即刻買到就走!而今次我哋就遲咗少少,5:10先到,已經排第20幾個啦!由開門到買再到拎到泡芙就大概用咗25分鐘左右。不過唔使驚其實佢開門嘅時候會派籌,每人限購四個,今次排到我嘅時候四隻口味都仲有貨!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 8.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 9.9/10🌟見到黑芝麻味就要衝~~~~.《泡芙》試過即刻食,亦都試過放喺雪櫃第二日先食,今次我哋就大概隔咗一個鐘頭先食,玄米
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 8.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 9.9/10
🌟見到黑芝麻味就要衝~~~~
Puff

《泡芙》
試過即刻食,亦都試過放喺雪櫃第二日先食,今次我哋就大概隔咗一個鐘頭先食,玄米茶嘅嗰一款啲𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺都已經開始溶溶地,而朱古力嘅嗰一款就依然非常之巨大冇冧到。不過整體都係覺得泡芙越遲食就會越淋,大家都係盡快食就最正喇!

《日本玄米茶黑芝麻糬》$28 🌟8.5/10🌟
我食咁多次𝗵𝗲𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗮𝗸𝗲𝗿𝘆嘅感想就係:見到黑芝麻味就要衝~~咁當然大前提係你要鍾意食黑芝麻啦🤣真係覺得自己好好彩,咁難得去嘅當日都有黑芝麻味,唔食茶味嘅我都決定要買來食!🤣
玄米茶同黑芝麻嘅𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺大概50:50,係男朋友大讚玄米茶𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺好香好正,比黑芝麻更喜歡!而我就會繼續努力做我嘅黑芝麻打手( ˘ ³˘)♥︎
髒髒比利時朱古力麻糬

《髒髒比利時朱古力麻糬》$28🌟8.5/10🌟
第三次食呢個味了~朱古力控每一次食都覺得好好好好味🥺❤️朱古力𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺濃郁得來唔會係死甜嗰一種,好香可可味,而且口感順滑輕盈,就算份量咁多都唔係話好滯!最鍾意佢嘅一點係,麻薯都真係朱古力味嚟㗎!!每一啖都係超香濃嘅可可味,𝗵𝗼 𝗷𝗲𝗻𝗴𝗴𝗴♥︎
《᥇ꫀꪶꪶꪗの超主觀口味排行榜》
(利申: 唔鍾意食茶味🤣)
♡︎ 日本九鬼黑芝麻忌廉芝士麻糬
♡︎ 日本黑芝麻開心果麻糬