2024-04-17 538 views
真係好卦住日本既壽喜燒🥲係香港真係好難搵到一啲好食嘅壽喜燒最近路過一間 門面已經非常之復古日本既餐廳入到去真係好似去左日本既街道咁🇯🇵-🥢招牌鍋物餐(二人餐)$498首先有包黑牛壽喜燒燉飯,串燒拼盤同兩款小食,我哋就揀咗雞皮餃子同松露薯條。一開始會有職員過嚟幫我哋燒肉,全程都好細心咁樣講解,而且非常專業!肉味超濃,肉質入口即溶🤤 包埋蔥沾埋蛋漿超滿足🥰食完肉之後再整蔬菜,蔬菜吸滿晒壽喜燒汁嘅味道勁入味🥬,之後會用埋剩低嘅壽喜燒汁去整一個黑松露奶油燉飯,燉飯黏黏糊糊,超香黑松露味,仲要吸滿晒所有食材嘅精華完全停唔到口🥢串燒拼盤有兩串蝦,雞翼,五花肉,秋葵,香菇,菠蘿勁豐富,尤其係個菠蘿燒到勁甜勁多汁😍🥢雞皮餃子之前食過一啲雞皮餃子勁細隻,呢度既雞皮餃子大隻得黎炸到好脆卜卜,而且一啲都唔覺得油膩🥢金駿眉紅茶 (+$28)之前一直都冇乜點聽過呢個茶名,一飲落去,茶味勁香濃,入口甘醇,完全對得住呢個價錢!之後先知原來係一個福建嘅特級茶葉!🍵🥢宇治金時芭菲 $108呢個芭菲係餐牌上面冇嘅,要入咗QR code先會見到,除咗宇治金時之外仲有士多啤梨味。上到枱真係哇一聲😍用料超級豐富,有朱古力,馬卡

真係好卦住日本既壽喜燒🥲
係香港真係好難搵到一啲好食嘅壽喜燒
最近路過一間 門面已經非常之復古日本既餐廳
入到去真係好似去左日本既街道咁🇯🇵
🥢招牌鍋物餐(二人餐)$498

🥢串燒拼盤

🥢雞皮餃子

🥢金駿眉紅茶 (+$28)

🥢宇治金時芭菲 $108
上到枱真係哇一聲😍用料超級豐富,有朱古力,馬卡龍,抹茶雪糕,蕨餅,丸子,紅豆,糯米糍,麥片,曲奇碎等,真係多到數唔晒🤣 係咪從來冇見過一個芭菲係咁豐富,雖然係1-2人份,但我相信3-4個都夠🤤
🏡 洋食商店
📍長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖