2021-10-04 54 views
不時去觀塘工廈搵食,今次搵到去永興工業大廈食台灣野▪️麻辣臭豆腐一碗唔止有臭豆腐,仲有支竹同菜!麻辣好夠辣,真係食到又麻又辣,而臭豆腐係浸住麻辣湯,所以特別辣,食到好爽!▫️玉米起司蛋捲餅芝士份量好充足,夾起時做到拉絲勁邪惡!粟米粒好甜,蛋餅上嘅燒汁都好夾,幾好味!▪️紅燒半筋半肉麵🍜轉刀削麵好足料,牛筋同牛肉都好多件,兩款都煮到好腍,好入味!轉左刀削麵,麵條比起普通麵條更粗更有口感,帶點Q彈感覺!加上湯底濃郁,食落更滋味▫️炸排骨便當🍱豬扒超大塊,切開有成5大件,炸到好酥脆,加上有鹽酥粉係面,格外惹味!配菜仲有半隻蛋、炸甜不辣同生菜,好豐富呢~▪️蜂蜜綠茶🥤蜂蜜味偏淡,但唔會好甜,清清地都唔錯▫️鳳梨綠茶🥤男朋友話呢杯好飲,鳳梨味好出好解渴整體嚟講份量好足,價格相宜,難怪成場full house!
不時去觀塘工廈搵食,今次搵到去永興工業大廈食台灣野

▪️麻辣臭豆腐

紅燒半筋半肉麵

▫️炸排骨便當🍱
炸排骨便當

▪️蜂蜜綠茶🥤
蜂蜜味偏淡,但唔會好甜,清清地都唔錯

▫️鳳梨綠茶🥤
男朋友話呢杯好飲,鳳梨味好出好解渴

整體嚟講份量好足,價格相宜,難怪成場full house!
Type of Meal
Dinner