話説有日 🦖 帶埋大鄉里朋友仔去見識下深水埗嘅電子xx城市(佢真心以為淨係得電腦嘢賣,少年你太年輕了)。搏鬥過後,急需補充能量就去咗呢間 bookmark 咗好耐嘅車仔麪店食佢哋其中一樣招牌名物~爆漿阿華田西多士 🥰但緊係要食完鹹嘢先可以食甜品嘅,menu 入面車仔麪同埋煎餃都好吸引,所以我哋就 all in 全都要!值得一提嘅係佢哋嘅食物都係唔落味精,食得安心又放心。車仔麪d 料都好多,豬骨雞湯底同各種配料都好夾,加啲腩汁已經好夠味。香辣豬紅的骰嫩滑唔腥;豬腸肥美,清得乾淨無異味;香辣魷魚切得比較幼細,食落好似魷魚麵咁樣,爽口不膩🦑 (呢個幾特別)~食嘅時候可以加埋枱面自家製嘅辣菜脯更加惹味!煎餃有唔同口味,我哋就要咗芝士粟米同埋韭菜豬肉雙拼煎餃🥟 真係估唔到咁好食,即刻新鮮煎脆口亦唔會好油膩,食落係卜卜脆加好足料。韭菜豬肉肉汁豐富,仲有好香嘅韭菜味。芝士粟米入面係半流心狀態嘅芝士仲有少少拉絲!芝士味唔會好鹹好搶所以無咁膩,唔錯。兩款都各有千秋,每日新鮮包製果然係唔同啲!西多士加入Nutella 夾心,而面頭層鋪滿阿華田粉增加咗個脆脆嘅口感,一切開滿滿嘅流心即刻湧出嚟!好邪惡但唔覺唔

食嘅時候可以加埋枱面自家製嘅辣菜脯更加惹味!

西多士加入Nutella 夾心,而面頭層鋪滿阿華田粉增加咗個脆脆嘅口感,一切開滿滿嘅流心即刻湧出嚟!好邪惡但唔覺唔覺竟然清曬,大大滿足!(果然甜品係有第二個胃)
爆漿阿華田西多士
2024-03-26