黎到深水埗呢間聚來車仔麵,鋪頭細細,感覺似係家庭式經營既小店,入面既菜式比我想像中多,除左車仔麵之外,仲有好多唔同既小食,而且店員感覺好親切,食到最後仲同其中一位姨姨傾左兩句😙我地讚佢地啲野食整得好食啊,跟住個姨姨答翻我地,最緊要你地覺得好食,你地話好食我地就最開心😄聽完之後即刻對呢間鋪頭既好感度又提升左☺️1⃣️金菇+冬菇粗麵($31)(秘製辣醬中辣)(腩汁)呢度主打無味精,湯底揀左要腩汁,味道比較淡,另外辣醬係另外裝係隻羹到既,辣醬幾夠辣,伴隨住蒜香,唔錯👍冬菇大大粒,咬落有汁🤤仲有佢啲份量都幾多,冬菇有成四大件,金菇同埋麵都好多。  2⃣️豬紅+手打魚肉油麵($31)(秘製辣醬中辣)(沙嗲汁)豬紅有大約五粒,然後手打魚肉有四件,油麵份量都係好多。豬紅冇乜味,而手打魚肉係鯪魚肉,食落唔算係好爽口彈牙,但係都算幾滑幾有咬口。呢款湯底揀左沙嗲汁,個人覺得沙嗲汁好味過腩汁,呢度既沙嗲汁幾香同埋配埋辣醬食成個湯底更加惹味😋  3⃣️招牌鮮煎餃子($40) 呢度既餃子有得揀韭菜餃或者椰菜餃,仲有得揀雙拼添。今次我就揀左雙拼。椰菜餃入面既料除左有椰菜之外,仲有啲木耳,食落好爽脆。而韭菜餃既韭菜同豬肉既比例啱

1⃣️金菇+冬菇粗麵($31)(秘製辣醬中辣)(腩汁)

3⃣️招牌鮮煎餃子($40)

招牌鮮煎餃子
呢度既餃子有得揀韭菜餃或者椰菜餃,仲有得揀雙拼添。今次我就揀左雙拼。椰菜餃入面既料除左有椰菜之外,仲有啲木耳,食落好爽脆。而韭菜餃既韭菜同豬肉既比例啱啱好,唔會食落好肥膩,韭菜份量亦都夠,夠味。好欣賞呢度既餃子係,呢度既餃子啲皮好夠薄,煎出黎個底係真係薄脆😲而且咬落juicy。

4⃣️秘制辣魷魚($35)
秘制辣魷魚
呢個比我想像中好食!魷魚面頭覆蓋滿沙嗲醬,仲有少少花生碎同埋蒜蓉粒係面,超級惹味,而且醬汁好濃稠,每條魷魚都沾上醬汁,個醬汁有啲似平時出去食串燒既時候既沙嗲醬。辣度好足夠,個人覺得呢個既辣度比起車仔麵既中辣更加辣🌶️但係辣得黎好惹味!超級推薦呢個魷魚🦑除左醬汁好正之外,呢度既魷魚都好爽彈,仲有好多添😚

5⃣️蒜泥白肉($28)
蒜泥白肉
呢個比較普通。肉係好薄切既,食落冇咩肥膩既感覺,雖然佢肥瘦既位置各半,但係食落都係有啲乾,同埋個人覺得蒜味唔夠重,如果蒜泥份量再澎湃啲會更好。

6⃣️爆漿阿華田西多士($33)(轉朱古力榛子醬+$2)
爆漿阿華田西多士
成餐既重頭戲🤩上到枱已經期待感滿分💯西多士上面灑滿阿華田粉,勁邪惡😈中間係朗下朗下既煉奶,超滿。一切開,啲煉奶就係個缺口到流曬出黎🤤即刻吞左啖口水🤭西多士既外層係脆脆地既,入面夠鬆軟,夾層有得揀要傳統既花生醬,或者轉朱古力榛子醬,個人覺得阿華田配朱古力榛子醬會好夾,所以就轉左,事實證明,呢個決定係冇錯既😌阿華田粉、朱古力榛子內層、流心煉奶,呢三樣野加埋完全係冇得輸。
招牌鮮煎餃子
秘制辣魷魚