筲箕灣呢間fusion打卡餐廳🎠開咗大概1年,都未入黎食過晚餐。今次成班朋友,一於一次過嗌哂想食嘅嘢🎪🎠🎉🤹🏻‍♀️*""*.·°∴ ☆…·…·…·…·…·…·…·☆·°*""*. .*""*.·°∴ ☆…·…·…🍟𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑺𝒌𝒊𝒍𝒍𝒆𝒕 𝑺𝒎𝒂𝒍𝒍 𝑩𝒊𝒕𝒆 $198一個拼盤有齊哂酥炸墨魚條、脆皮雞翼、炸秋葵、炸豆腐、炸蝦、雞心豆蓉、蒜蓉包😄所以食得多嘢嘅朋友一定嗌呢個🤣每樣都好香脆,覺得最特別係有豆腐同埋秋葵,出面比較少喺拼盤度見到,而且呢兩樣食完唔會好飽 食唔到其他嘢🌮墨西哥菜餅配四川麻辣手撕雞 $108呢個真係最愛❤️💛本身都好鍾意食taco🌮呢款好特別!係做到中西合璧!個餡係配麻辣手撕雞🌶麻辣控必食!當然亦唔少得傳統taco必備嘅番茄粒🍅酸忌廉、牛油果醬🥑估唔到酸忌廉同麻辣手撕雞好夾😍而且呢款絕對打破大家對傳統Taco嘅觀感🌮我啲朋友就辣到流鼻水,但我覺得剛剛好😂雖然食到有啲dirty 但襯返本身餐廳叫dirty skillet啦😚🍕𝑩𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 $175店員專登等我打完個卡先再切開動L嘅Burrata Cheese🧀🤣🤣濃郁番茄味配上充滿咸香嘅辣

Dirty  Skillet  Small  Bite

🌮墨西哥菜餅配四川麻辣手撕雞 $108

墨西哥菜餅配四川麻辣手撕雞

🍕𝑩𝒖𝒓𝒓𝒂𝒕𝒂 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 $175

店員專登等我打完個卡先再切開動L嘅Burrata Cheese🧀🤣🤣濃郁番茄味配上充滿咸香嘅辣肉腸同巴馬火腿,仲有口感又滑又軟熟嘅burrata cheese,係充滿意式風味嘅pizza🇮🇹🍕雖然我平時係鍾意食薄底pizza,佢呢款雖然係厚底,但唔係實的的嗰隻,質感煙韌,我都頗喜歡😍
Burrata  Cheese  Pizza

🦞𝑷𝑬𝑰 𝑪𝒂𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 • 𝑴𝒆𝒂𝒕 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓 $520

期間限定嘅太子龍蝦🦞疫情期間幾經辛苦終於空運到港✈️厚肉鮮甜 海鮮控必試!班食肉獸朋友就揀埋拼雜扒🥩基本上淨係食呢個已經好飽😂😂

🦪精選生蠔拼盤 (12pcs) $540
精選生蠔拼盤

🥞梳乎厘奄列 $115

大過你塊面嘅梳乎厘!雖然賣相你會覺得極邪惡,但其實佢係冇!澱!粉!架!😍佢完全冇用麵粉整,100%用雞蛋整🥚鬆軟!極具空氣感!講真,就算唔同人share,我都食得哂成個😋
梳乎厘奄列

🫐𝑩𝒍𝒖𝒆𝒃𝒆𝒓𝒓𝒚 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆 $68

採用新鮮藍莓🫐製成嘅Milkshake 朋友佢黎親都嗌😂😂除咗賣相夠fancy 飲落真係會飲到一粒粒藍莓果籽同餅碎 完全係一杯新鮮飲得嘅藍莓芝士蛋糕🫐🍰🤣
Blueberry  Cheesecake  Shake

🖤𝑫𝒊𝒓𝒕𝒚 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $48

滿瀉嘅飲品一直都係Dirty Skillet嘅Signature😍呢杯黑芝麻Latte除咗有滿到瀉嘅特色之外,仲好似水墨畫咁靚🎨🖼就係一杯飲得嘅藝術品🧑🏻‍🎨芝麻味好濃郁 除咗面頭鋪上芝麻粉,飲落仲啖啖芝麻粒,我好喜歡🖤🤍
Dirty  Sesame  Latte

另外,店內有賣一支以旋轉木馬為做包裝的moscato🎠🍾好襯餐廳🎠啱啱哂女仔或好甜之人!
Dirty  Skillet  Small  Bite
墨西哥菜餅配四川麻辣手撕雞