2016-03-17 2322 views
自助餐通常喺酒店食,但係Mr. Steak 既自助餐不嬲都出名,今次我同朋友就去左試下。Book左1930,一到步立即開始得。今期有主題,佐賀牛+韓國牛。我衣個牛魔人當然心心眼。一開始食沙律先,好特別,果凱撒沙律係自己搞,d菜好新鮮。之後食長腳蟹+龍蝦+麵包蟹,長腳蟹比出面酒店自助餐大好多,不過龍蝦同麵包蟹好平常,合格冇驚喜,可能長腳蟹太強。佐賀牛用壽喜燒,韓國牛就係鐵板燒。佐賀牛果然名不虛傳,好juicy,肥瘦好平均,我排左7轉,不過一轉一塊。韓國牛對比下高低立見,不過都幾好食。刺身方面有赤貝,三文魚,章紅魚,帶子,象拔蚌,油甘魚,可能我比較後期食刺身,油甘魚拎左兩件冇曬,主力推介油甘+帶子。熱食有10多款,特別在有花膠,鮑魚,鴨干,羊扒,扇貝,龍蝦酥皮湯,都係貴價野。甜品比較係失望,多種類,但係冇再食既衝動,可能太飽。推介北海道牛奶布甸,Haagen dazs(有成8種味)$550連加一,有好多酒店都做唔到衣個價,有人覺得貴,我就覺得值。我會再黎。(衣家有優惠,自己上網睇下。)

Book左1930,一到步立即開始得。

今期有主題,佐賀牛+韓國牛。

我衣個牛魔人當然心心眼。

一開始食沙律先,好特別,果凱撒沙律係自己搞,d菜好新鮮。

佐賀牛用壽喜燒,韓國牛就係鐵板燒。

韓國牛對比下高低立見,不過都幾好食。

,主力推介油甘+帶子。

凱撒沙律
長腳蟹