平時你地同另一半會唔會特別在意去慶祝紀念日?我地就係好隨意,有時就算正日都冇特別慶祝,但有時見到個日子,想慶祝就慶祝,畢竟人生都係要有d儀式感🙊-今次我地就去左來自意大利🇮🇹米蘭既Paper moon尋找下儀式感,呢間餐廳W小姐之前都同朋友食過,就意外發現佢d pizza都幾好食,所以今次就帶埋pizza控H先生黎試下😊-餐廳既環境對於儀式感/慶祝節日係非常重要,呢間餐廳一大賣點就係佢冇遮擋既維港景色🌃,無論日頭定夜晚都係冇得輸既美景,可惜我地早左2個星期book都已經冇哂窗口位,所以大家想要靚景就真係要再早d book😉-🥑蘇格蘭三文魚牛油果青瓜他他 $188擺盤靚、砌得靚,但唔係得個樣,食落都好好味,有牛油果同青瓜,感覺好fresh,再加上三文魚既啖啖魚油,係唔錯既開胃菜😋-🍝Homemade Pappardelle 煙燻豬肉寛條麵 $208望落好似好少,但食落原來都幾飽肚,寬條麵係餐廳自家製,煮得岩岩好,口感比較煙韌,再加上上面爆香左既煙燻豬肉,幾得意,但份量可以再多dd😂-🍕Pizza Regina $228材料: 蕃茄、Mozzarella牛乳芝士、巴馬火腿、蘑菇、橄欖、Or
🥑蘇格蘭三文魚牛油果青瓜他他 $188
蘇格蘭三文魚牛油果青瓜他他

煙燻豬肉寛條麵

🍕Pizza Regina $228
Pizza  Regina

材料: 蕃茄、Mozzarella牛乳芝士、巴馬火腿、蘑菇、橄欖、Oregano奧勒岡葉
用左來自米蘭既超巨型烤爐,即叫即烤既pizza都好難唔好食,但H先生就覺得冇wow一聲既好味,普普通通,不過不失🙂
🍓Strawberry Millefeuille 士多啤梨千層酥餅 $108
士多啤梨千層酥餅

千層酥入邊夾住唔少既士多啤梨同埋custard,口感有層次,有驚喜,仲要擺盤非常靚❣️,一定要相機食先📸
🇮🇹Tiramisu $118
Tiramisu

有層次既,有淡淡既芝士味既,mascarpone係creamy既,上層朱古力粉既份量適合既,但同樣W小姐都係覺得酒味唔夠,咖啡味亦都可以再濃郁d🤪
餐前麵包
總括黎講,我地覺得Paper moon價錢算合理,環境氣氛都唔錯,如果可以睇埋維港美景就真係正,記得早d book,非常適合慶祝或者節日儀式感下😌
Type of Meal
Dinner