今日同朋友經過呢間野川拉麵の深燒食堂,我朋友就話想試下呢間日式食堂。餐廳裝飾有點像日本居酒屋混合現代風格,吧枱放住好多日本酒同其他酒料飲品,坐得有種好chill感覺餐牌基本上什麼日式菜都應有儘有,壽司、燒肉、拉面等等。而且同朋友黎開心分享有部分食物係可以有分享價抵食好多,海鮮種類多又吸引首先我先叫左一碗極上牛肉拉面,牛肉份量好多,而且佢啲部位肥瘦相間岩岩好。牛肉唔會煮得太熟保留左牛肉柔軟的口感,周邊的位置粉紅色,令人食指大動。湯底使用日式豬骨湯底,奶白色非常濃郁,忍唔住一啖接一啖我朋友叫左一份綠茶冷面,擺盤似正宗日式蕎麥面,有別豎一格的高級感。綠茶面都幾彈牙唔會痴埋一舊,有陣淡淡的綠茶香味,配埋佢個沾面汁清爽解膩。叫左份M5澳州和牛,哇哇哇,咁大舊M5真係見到口水都流埋。餐廳仲好細心幫我地切埋一口份量,啖啖肉好爽,牛肉個種油花係個口腔裡面留左好耐,肉質又柔軟,分享價令到牛扒實惠左,又正又實惠~~可能我地食牛仲未夠喉,仲叫左碟穀飼牛仔骨,帶骨的牛肉都好好味,廚師調味都唔錯,牛仔骨都唔會太鞋口終於輪到海鮮啦,燒半殼蠔每隻45元,有辣有唔辣,蒜蓉辣同芝士黎一件,兩件蠔金黃色色澤好吸引,芝士都
餐牌基本上什麼日式菜都應有儘有,壽司、燒肉、拉面等等。
極上牛肉拉面

湯底使用日式豬骨湯底,奶白色非常濃郁,忍唔住一啖接一啖
綠茶冷面
M5澳州和牛(分享價)
叫左份M5澳州和牛,哇哇哇,咁大舊M5真係見到口水都流埋。
穀飼牛仔骨(分享價)
燒半殼蠔2隻(芝士燒和蒜蓉燒辣)
終於輪到海鮮啦
,燒半殼蠔每隻45元,有辣有唔辣,蒜蓉辣同芝士黎一件,兩件蠔金黃色色澤好吸引,芝士都舖好厚,燒得岩岩好,有啲焦香焦香的。大大舊蠔肉真係分2啖先食曬﹐而且仲有啲肉汁係上面有啖新鮮
燒扇貝2隻(芝士燒和蒜蓉燒辣)
燒扇貝同蠔肉都一樣有3種口味選擇,都跟住叫左一樣口味的。扇貝啲肉都QQ地好彈牙,肉質都新鮮,而且價錢都唔貴可以值得一試
牛油蒜蓉焗蜆
食海鮮點可以少得蜆肉呢? 每份焗蜆肉份量都好多,隻隻都浸滿左牛油蒜蓉湯汁,食到"雪雪"聲,真心正~
大頭蝦2隻(分享價)-大頭蝦1隻28元
燒蝦一定走唔甩架啦,餐廳似係用啲比較貴的花蝦,蝦身比較大隻,又厚肉。岩岩上枱個下香味四溢,食落去係鮮甜既,配埋啲椒鹽令人回味無窮吖~~
朱古力Oreo
因為食左比較多燒肉,所以都叫左凍飲解解渴。兩杯飲品朱古力oreo,oreo同朱古力配搭非常夾杯飲品唔會太甜,朱古力都捨得加所以味道好濃。食左咁多肉類飲完都幾解下膩。
總括而言,餐廳食物質素整體拍得住酒店放題的級數。而且同朋友一齊食既話,好多食物都有2人份的優惠價一齊分享抵好多,牛肉類料理都捨得放本用左比較好的牛肉,所以對呢間餐廳牛肉類食物有信心。燒物基本都係即叫即燒,唔會話預製放涼左影響口感的感覺。上菜速度都合理,食完一碟菜之後無耐第二碟會到。餐廳性質都幾合適多人聚餐,有機會下次一定帶埋棚朋友大吃大喝~
極上牛肉拉面
綠茶冷面
M5澳州和牛(分享價)
穀飼牛仔骨(分享價)
燒半殼蠔2隻(芝士燒和蒜蓉燒辣)
燒扇貝2隻(芝士燒和蒜蓉燒辣)
牛油蒜蓉焗蜆
大頭蝦2隻(分享價)-大頭蝦1隻28元
朱古力Oreo
  • 大頭蝦2隻(分享價)
  • 朱古力Oreo和青檸柚子梳打
  • 牛油蒜蓉焗蜆2份