2024-05-10 6 views
放假先嚟落雨,心情苦悶,決定同好友自制豐盛weekend brunch😂。一直聽聞呢間餐廳係所有選擇困難症嘅惡夢天堂,就決定會一會佢。<刺身> (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 刺身超級新鮮同大件,整體非常高質🤩。🔸三文魚刺身(3片) $32厚切,一啖入口,油脂豐富,新鮮肥美❤️。🔸甜蝦刺身(3隻) $32🔸鮮帶子刺身(4片)$32 肉質爽嫩,非常鮮甜,好食到我們一再encore🙌🏻🙌🏻。<炸物>🔸脆米流心芝士波(3粒)$26 外脆內軟,外層的脆米令到口感更為豐富,而入面芝士一咬,即刻爆醬,好正。🔸香脆蝦角 8隻 $52 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 非常有驚喜😍,輕輕一咬,入面滿滿蝦肉‼️爽脆而不油膩,吃到尾也沒有負擔感。🔸炸餃子(4隻) $22熱辣辣,脆卜卜,酥脆的炸餃子搭配帶點微酸的沙律醬,堪稱絶配。<小食>🔸椒鹽雞軟骨 $50細細粒,非常鬆脆,十分惹味,搭配啤酒無得輸。🔸脆雞豆腐桶一客 $56 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 脆雞大大件,豆腐軟滑,好食到停不到手。🔸泰式鳳爪 $52份量好多,性價比好高😍。估唔到有泰式涼菜食,酸酸甜甜,非常醒胃。<主食>🔸

<刺身> (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
刺身超級新鮮同大件,整體非常高質🤩。
刺身
🔸三文魚刺身(3片) $32
厚切,一啖入口,油脂豐富,新鮮肥美❤️。
三文魚刺身
🔸甜蝦刺身(3隻) $32
🔸鮮帶子刺身(4片)$32
肉質爽嫩,非常鮮甜,好食到我們一再encore🙌🏻🙌🏻。
甜蝦刺身
<炸物>

🔸脆米流心芝士波(3粒)$26
脆米流心芝士波
🔸香脆蝦角 8隻 $52 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
香脆蝦角
🔸炸餃子(4隻) $22

<小食>

🔸椒鹽雞軟骨 $50
細細粒,非常鬆脆,十分惹味,搭配啤酒無得輸。

🔸脆雞豆腐桶一客 $56 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
脆雞大大件,豆腐軟滑,好食到停不到手。
脆雞豆腐桶一客
🔸泰式鳳爪 $52
泰式鳳爪
<主食>

🔸自家制叉燒拉麵 $74 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
湯頭非常濃郁,拉麵口感剛好,非常彈牙。自家制的叉燒共有四件,肥瘦適中,淋身入味,非常高質。
自家制叉燒拉麵
🔸粗粒牛角漢堡 薯條沙律 $100 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
假日限定,難得機會必須一試😂。漢堡扒大件而有肉汁,覆蓋着黃澄澄的微焦芝士,賣相十分吸引🤩。牛角包烘到微微燶邊,十分酥香,有畫龍點睛之效,每一口咬下去層次更為豐富,絶對要俾like👍🏻👍🏻👍🏻。
粗粒牛角漢堡 薯條沙律
<特飲> (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
特飲超大杯,跟餐都係加$18就可以享用到,CP值超高🙌🏻。

🔸特濃焦糖咖啡 $28
極度邪惡,但誠意十足😍。咖啡面頭放滿焦糖餅乾粒,打卡超一流,絕對係一等一comfort food❤️。

🔸青檸柚子梳打 $28
賣相吸引,柚子十分多,酸酸甜甜,解渴得來又幾好味。
特濃焦糖咖啡、青檸柚子梳打
他們餐點款式之多,確實是我目前所去過的餐廳中數一數二😂😂心大心細的我們,淨係諗叫乜,都足足用了起碼10分鐘😂😂大家不妨去挑戰一下。

想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。

刺身
三文魚刺身