2021-08-04 519 views
今日突然好想食酸菜魚,所以同咗媽咪嚟稻成食lunch😙我哋到嘅時間比較早,所以可以坐喺好舒服嘅卡位😌一坐低店員就放低花生同豆,係要收$28前菜錢嘅,如果唔想要就及早同店員講喇😄花生就正常,豆好脆口,甜甜地幾好食😋媽咪叫咗個四川擔擔麵 ($78)🍜估唔到食落都幾辣,我諗有接近譚仔二小咁辣😂😂啲麵好煙韌,幾有咬口😆不過我個人口味覺得花生味唔係好夠,店員話落單時可以多花生味,下次試吓先😆之後就到重頭戲,稻成酸菜鱸魚 ($238)🐟我哋加咗辣,但辣度都冇擔擔麵咁辣🤣佢酸同辣味都好突出,放埋一齊都好夾,係屬於幾濃味嘅酸辣,不過如果啲魚可以再入味啲就好喇~我覺得魚塊都好滑,冇咩骨,亦冇咩怪怪嘅泥味,份量亦都算好多,入面仲有好多酸菜添😌我哋仲加咗$28嘅薯粉,索埋啲汁真係好正🤣食飽之後個口真係好辣,所以叫咗碗五彩芋圓冰粉 ($58)🤤上面好似有啲三色豆同煙肉咁😂其實係芋圓同埋山楂餅嚟😳呢個配搭真係好特別,加埋啲花生芝麻,令呢個冰粉多咗好多層次,即刻解哂辣🤣另外想讚吓嘅係店員大部分都好有禮貌,令我今次食得好開心😌

前菜

四川擔擔麵

稻成酸菜鱸魚

五彩芋圓冰粉

另外想讚吓嘅係店員大部分都好有禮貌,令我今次食得好開心😌
2021-07-31
$248 (Lunch)
前菜
四川擔擔麵