🇰🇷自從上次去完韓國之後就冇再食韓國嘢啦,好掛住韓國嘅炸雞和部隊鍋,朋友介紹銅鑼灣有間叫做Bingo & Cook 嘅韓國餐廳啲炸雞好正,今日一於去食吓先💃🏻🎉我哋叫咗韓式炸雞配甜辣醬,海鮮蔥餅,部隊鍋和水蜜桃碳酸水。韓式炸雞除咗有炸雞之外,還有沙律🥗三款醬料和一個酸菜,還有粟米和薯仔,一啖咬落去炸雞啲肉汁爆晒出嚟,甜辣醬包圍着炸雞,外皮勁脆,甜甜辣辣好開胃,所有部位都好嫩滑多汁,就算係雞胸位都唔會好鞋,真係同韓國食嘅炸雞一模一樣啊😋👍🏻部隊鍋係自己煮嘅,叫完之後職員會放個Gas爐係到比您自己慢慢煮,部隊鍋材料有韓式辣醬,豬腩肉片,芝士腸,韓式年糕,芝士,洋蔥,辛辣麵,腐皮,午餐肉,茄汁豆和椰菜等,材料都好豐富,食落去辣辣地,食完成個人暖曬,整體上都好好食,我哋全部都食曬,連湯都唔放過😋海鮮蔥餅好足料,有魷魚🦑香蔥,蝦🦐紅蘿蔔絲等等材料,食落去又脆又煙韌😆口感豐富😋鮮味十足👍🏻水蜜桃碳酸水都幾好飲,因為有好香濃嘅水蜜桃味🍑餐廳好細心會提供膠手套和垃圾桶仔比客人用,咁樣可以用手食之餘又唔會整污糟雙手啦😻👍🏻餐廳環境好大和裝修好新潮,開放式嘅廚房,一路食一路見住幾位韓國嘅oppo係度整嘢食

我哋叫咗韓式炸雞配甜辣醬,海鮮蔥餅,部隊鍋和水蜜桃碳酸水。

韓式炸雞配甜辣醬

海鮮蔥餅

水蜜桃碳酸水

水蜜桃碳酸水都幾好飲,因為有好香濃嘅水蜜桃味🍑

餐廳環境好大和裝修好新潮,開放式嘅廚房,一路食一路見住幾位韓國嘅oppo係度整嘢食都幾開心嫁😆還有一大塊落地玻璃,可以望吓銅鑼灣嘅景色,都算係一種享受😆

最抵讚係佢哋嘅廁所🚾🚽真係整得好乾淨整潔👍🏻還用花和油畫做裝飾😻真係去廁所都去得好舒服😌
整體上都好滿意這間餐廳👍🏻睇得出餐廳由食物至裝修💖什至連廁所都花咗好多心機去做💖下次想食炸雞唔使去韓國啦🇰🇷去銅鑼灣就得啦😆🎉🙇🏻‍♀️
Type of Meal
Dinner