2008-12-05 16 views
細細個住呢頭都成日喺度買漢堡包做早餐,味道當然唔記得晒,只係知成日去,嗰時佢都冇而家咁紅;分別經年,佢已經係開飯嘅超讚當紅食店,今日特登再一次重溫兒時曾經日日食嘅漢堡包。紅店果然多慕名而來嘅食客,我哋排咗一陣先可以入到去,叫完佢係即刻做嘅,所以先搵位坐低,聽號碼再攞嘢食。店入面冇乜點大整過,係佢啲膠袋印晒字,仲有啲員工有制服著咁囉,終於食得嘞,我哋叫咗: 雙層芝士蛋漢堡包:山長水遠嚟到,當然試佢最貴最多料嘅包款啦,佢嘅包有烘過,少少外脆內軟;牛肉有兩層,入面有啲洋蔥粒增加香味同食味,牛肉味唔係太濃但肉汁豐富;中間塊煎蛋啱啱煎到剩番個蛋黃有少少未熟,食落好嫩,仲可以濕吓塊牛肉,等佢再多啲汁;最底層嘅芝士因為熱到半融,亦加添美味,的確係比麥記出色好多! 熱狗:普通咗啲,沙律汁唔夠杰身搞到個包好濕,腸仔亦係來貨,一般處理手法冇乜過人之處。 凍鴛鴦:夠香夠濃,面頭仲有啲似意式咖啡嘅泡沫,幾好飲!可能係期望過高,唔係覺得特別好味,因為好多快餐店啲漢堡包都差唔多係咁嘅味,可能咁啱紅磡呢個位得佢一間,所以先創造到佢嘅傳奇!

凍鴛鴦:夠香夠濃,面頭仲有啲似意式咖啡嘅泡沫,幾好飲!

門口好多人排隊!
是日下午茶!
雙層芝士蛋漢堡包
熱狗
$16 (Tea)
  • 雙層牛肉蛋漢堡包