今日約咗姐妹聚下,然後帶咗我去佢其中一間最愛韓國餐廳 — Outdark。舖頭係厚福街H8,姐係好多餐廳嗰橦樓上面,位置非常方便!一入舖頭映入眼簾嘅係一面色彩繽紛嘅鎖牆,而餐廳入面燈光較暗,令人感覺幾放鬆,天花板仲吊住好多星星月亮吊燈,效果好靚!辣炒豬肉($268)芝士鍋算係Outdark招牌之一,今次揀咗嘅辣炒豬肉係將薄切豬腩肉片連埋芽菜、洋蔥等等嘅配料用辣醬炒勻,食嘅時候可以配旁邊嘅小食,包括粟米水牛車打芝士、紫菜飯、菠蘿粒、泡菜,令到整體口味更加豐富!海鮮煎餅($118)個人超推薦呢款海鮮煎餅,餡料有蝦、八爪魚同各類蔬菜,非常豐富,外皮煎到好香口,再蘸埋特製嘅醬汁,完全食唔停口!OUTDARK RITA($78)韓式餐廳當然要飲番杯啲啤酒,打卡必點特飲RITA,Blue Curacao (Orange) Flavour with Kronenbourg 1664,藍色睇落好靚,整體來講甜味比較重,好易入口!OUTDARK YOGURT($45)飲品方面我哋仲叫咗藍莓乳酪鮮奶,味道酸酸甜甜,同韓式辣嘢好夾!老闆同店員好多都係韓國人,聽住韓文歌,感覺真係好似身處韓國,食物正宗又有唔錯

OUTDARK RITA

OUTDARK YOGURT

老闆同店員好多都係韓國人,聽住韓文歌,感覺真係好似身處韓國,食物正宗又有唔錯服務,下次想食韓式煎餅一定再嚟!
OUTDARK RITA
OUTDARK YOGURT