前個排跟朋友去咗間響銅鑼灣嘅樓上cafe, 雖然小小的一間,但係食物水準真係有驚艷到我,所以好想推薦吓比大家! 餐廳裝修很簡約,基本以白色調為主,配部份水泥牆,所以感覺好明亮!加上少少牆上嘅裝飾,感覺幾舒服。服務員態度好有禮貌,我哋坐底佢就好熱心招呼,我哋係星期日中午到,已經有三枱客人在,之後陸續都不斷有客人,樓上cafe 來説真的算很不錯,所以我和朋友估計佢嘅食物質素一定唔錯,先可以吸引咁多搵上門或回頭客!果然不出所料,我哋叫嘅嘢食上枱單睇賣相就已經好吸引,當然要讓相機先食😜☘️櫻花蝦濃湯(跟餐)呢度點任何main course只要加48蚊就可以變套餐,有樱花蝦濃湯,甜品同飲品。個濃湯都幾好味,唔似一般嘅餐廳咁行貨!☘️HKT 三式薯條 HKT triple fries (HK$58)個薯條份量唔算大,兩人份啱啱好,食得出新鮮,唔會炸得太燶,成日啲薯條大大份食到一半已經凍哂淋哂咁,最後食唔哂好浪費,呢度真係恰到好處。三種dipping , 包括蜜糖芥末醬,番茄醬同埋黑松露醬,全部都係我至like 嘅👍☘️蒜蓉牛油酒煮蜆 (hk$88)呢個蜆用咗白酒煮,蒜蓉牛油嘅香味真係好濃,用鍋上保持熱度

☘️櫻花蝦濃湯(跟餐)

☘️蒜蓉牛油酒煮蜆 (hk$88)
呢個蜆用咗白酒煮,蒜蓉牛油嘅香味真係好濃,用鍋上保持熱度,調嘅味道啱啱好,真係連啲湯都想飲埋😋😋😋

☘️蒜香番茄蜆意粉配軟殼蟹 (HK$138)
佢個賣相真係無得頂,一般軟殼蟹都係切件做壽司或其他菜式,好似佢咁原隻炸起上檯真係好少件,配埋個pasta 用石鍋上好特別😜 不過因為石鍋嘅size, pasta份量稍為少了點,適合女仔,男士大胃王可能唔多夠食😜

☘️芝士蛋糕 (跟餐)
加48變套餐跟是日蛋糕,嗰日就係cheese cake, 味道都唔錯

☘️青檸梳打 & 凍檸茶
本來想試佢哋嘅咖啡,可惜當日咖啡機壞咗,所以冇得試😔

呢餐同朋友食得好愉快,食物好味,服務又好,環境清靜,真係一個好地方👍。不過因為坐位唔多,所以最好提前打電話訂枱先,咁就萬無一失了😜

櫻花蝦濃湯
3T  薯條
蒜蓉牛油煮蜆
蒜香番茄蜆意粉軟殼蟹
芝士蛋糕
2022-09-18
$200 (Lunch)
櫻花蝦濃湯
3T  薯條