等我介紹下長沙灣其中一間打卡cafe啦‼️餐廳裡裡外外都隱藏住不同風格的打卡位,我最最最喜歡是放在大門口的聖誕樹🎄,加上天氣涼涼地,好有聖誕氣氛❄️! 餐廳位置不多,lunch time大多數都係買外賣,而我地好好彩唔洗等位就入到去,非常開心🥳🥳 ⦁ 馬來椰香喇沙吉列廣島蠔意大利飯平時出面食親喇沙都係滲滲,今次整食risotto,有意大利飯的口感,以海鮮椰香味為主🥥,味道偏辣🌶️🌶️,每粒飯都被醬汁包裹住非常滿足!而吉列蠔一共三大粒,外皮薄而酥脆,內裡蠔味香濃。 ⦁ 香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜有種「黯然銷魂飯」的感覺,而叉燒則轉做香味濃郁、口感綿滑的香煎鵝肝。流心太陽蛋完完全全係成個飯的靈魂👍🏻👍🏻 ⦁ 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟🥞口感綿滑,空氣感都重,食落味道唔會太甜! ⦁ 水果茶(冷/熱)冷飲更易入口,唔會好甜。但熱飲水果甜味會較出。

⦁ 馬來椰香喇沙吉列廣島蠔意大利飯

⦁ 香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜

⦁ 法式焦糖卡士達梳乎厘班戟🥞
口感綿滑,空氣感都重,食落味道唔會太甜!

⦁ 水果茶(冷/熱)
冷飲更易入口,唔會好甜。但熱飲水果甜味會較出。

馬來椰香喇沙吉列廣島蠔意大利飯
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
2023-11-29
$200 (Lunch)
馬來椰香喇沙吉列廣島蠔意大利飯
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟