老婆係一個百分之百的哈韓族,之前幾年暑假我地都會約埋朋友兩公婆去韓國玩玩,俾呢兩位女士去追下OPPA。🙈 今年因為約左其他朋友去日本旅行,所以年度的韓國之旅今年要暫停。為左慰藉一下佢地兩位女士,今晚我同朋友訂左呢間一直人氣高企的韓國餐廳,品嚐一下韓風,當去左韓國啦。😝Bingo & Cook係駱克駅2樓,係地鐵站銅鑼灣廣場出口過對面馬路就到,非常方便。我地訂左7點枱,去到時客人都已經好多,都要稍稍等一下才安排到座位。餐廳樓底好高,裝修有少少工業風,座位唔會太迫,坐得幾舒服。餐牌設計簡約,每個項目都有提供相片,賣相吸引,飲品選擇都好多而且好特別,女士們除左揀自己杯飲品之外,仲幫我地兩個揀埋,因為好多口味佢地都想試。😅老婆揀俾我飲呢杯Blue Lemon Coronarita酒味都幾濃,不過酸酸甜甜都幾易入口。我自己比較喜歡老婆呢杯Peach Ade,蜜桃味好自然而且唔太甜。朋友兩公婆的Cookie & Cream Smoothie同Grapefruit Ade都好有造型,佢地都話味道唔錯。Bingo & Cook的韓式魷魚炸雞好出名,我地當然要點一份啦,份量比預期仲多,4個人每人都要食好

Blue Lemon Coronarita

Peach Ade

Cookie & Cream Smoothie

Grapefruit Ade

Bingo & Cook的韓式魷魚炸雞好出名,我地當然要點一份啦,份量比預期仲多,4個人每人都要食好多先食得哂。炸雞同魷魚都好香脆而且唔會炸到好乾,特別係個魷魚,外脆內軟,配上多款有咸有甜又有酸味的醬料,連唔太喜愛炸野的老婆都食左好多。👍

韓式魷魚炸雞

牛肉炒粉絲配料都好豐富,當中我特別喜歡洋蔥,吸收哂牛肉的味道,粉絲都好彈牙。
牛肉炒粉絲

朋友同我都係芝士控,呢個忌廉芝士雞肉湯麵超啱我地口味,雖然叫做湯麵,但基本上果個稱唔上湯,因為全碗都係拉到絲的芝士,配上質感似烏冬的麵同雞肉,非常惹味,不過真係要4個人先食到,如果得我同老婆兩個人肯定食唔到全碗。
忌廉芝士雞肉湯麵

當豬腳上枱時,我地都已經飽左一半,無預計過呢度食物的份量係咁大份,不過呢度的豬腳味道真係唔錯,唔會太咸,配搭韓式醬料夾生菜食完全唔覺得膩,所以最後我地都可以坐碟清哂。
豬腳

埋單每位$240,係銅鑼灣品嚐到韓國風味,而且碟碟都咁大份,確係超值。👍

餐牌
2017-08-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Blue Lemon Coronarita
Peach Ade