2022-01-03 157 views
個日上完Pilates trial就random 咁係openrice揾咗間幾chill嘅cafe食dinner,但都唔錯,平平地have a nice chat and food there😙👅香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架($188)8.2/10本身想食油封鴨髀,朋友話想食豬鞍多啲,嚟到當堂畀佢個份量嚇親😳切開放入口個吓都冇失望,豬肉啱啱好熟幾嫩口,keep到肉汁,唔乾柴得嚟又唔肥膩👍🏻有黑黃兩隻source,冇㗳錯嘅話應該分別係黑醋同芥末,肥西覺得both都夾。除咗薯蓉同伴菜之外仲有一舊黃色間條cube,原來係薯仔同蛋嘅combo,面頭仲有芝士,第一次食啲咁嘅嘢,飽肚得嚟幾好食😌👅香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯($148)8/10炙燒過嘅帶子清甜唔腥,有少少煙燻香,size中等。唔好以為個飯望得細兜,我哋兩個食極都仲有🤡飯粒硬身,墨汁調味偏甜,間唔中會食到洋蔥同魷魚碎,唔係意大利餐廳所以唔評價正唔正宗啦,當佢一個飯咁食係唔錯嘅✅👅香蕉朱古力奶昔($48)6/10普通嘢,冇咩香蕉味,比較甜。👅藍莓法式班戟($68)6.8/10個晚係肥西生日前夕,朋友係冇離開過個位嘅情況吓畀咗個生日sur

👅香烤焗日式味噌澳洲豬鞍架($188)8.2/10

👅香煎北海道刺身帶子墨汁意大利飯($148)8/10

👅香蕉朱古力奶昔($48)6/10
普通嘢,冇咩香蕉味,比較甜。

👅藍莓法式班戟($68)6.8/10
個晚係肥西生日前夕,朋友係冇離開過個位嘅情況吓畀咗個生日surprise我,認真佩服&少感動 xd 美中不足嘅係我地唔係叫藍莓味但佢落錯單……(係我地least prioritise 嘅味)但人地趕住十點閂都唔好意思叫佢整過了,所以就主觀地低分啲㗎啦個甜品。其實佢餅皮都ok 嘅,煙靭有少少咬口,唔係好淋個隻,不過實在太甜同太飽(同埋唔想食莓味嗚嗚& I prefer a crispy/fluffy pancake instead of crêpe)🤣個雪糕要畀錢加,但真係甜過美少女,唔係螞蟻人都唔好加雪糕🤡
___________________________

間嘢比想像中細,但裝修都ok,食物質素唔差,觀塘元朗九龍灣都有分店,大家得閑可以去食,價錢都好合理,嘢食份量頗大👍🏻除咗趕收舖之外服務都正常啦,坐得幾舒服闊落,幾啱兩個人拍拖/吹水🤣有機會都會返去試吓個油封鴨髀~

味道:7.8/10
服務:7/10