2020-10-08 1578 views
美都餐室係我最鍾意嘅餐廳之一💕如果咁啱黎到附近,必定黎幫襯下~佢就係喺天后廟隔離,餐廳外又掛住霓虹燈牌,仲要喺街角(廟街同眾坊街交界),所以非常容易搵!🥰美都係一間雙層式嘅茶餐廳,「樓上雅座」有大約十個卡位靠住窗,其中嗰幾個彎位仲可以好清楚咁睇到天后廟同榕樹頭🥰可以一路食一路睇風景~👆🏻👇🏻餐廳主要都係賣港式茶餐廳嘅嘢,其中焗飯同紅豆冰係比較出名嘅~不過價錢係會比起其他茶餐廳貴,好食就值得啦🥰👆🏻蓮子紅豆冰係招牌飲品,亦都係賣非佛🥰💕價錢同係出面飲杯咖啡差唔多,環境搭夠都值回票價~👇🏻蓮子同紅豆都係非常多!好足料!配埋濃濃嘅牛奶,係完美嘅配搭~焗排骨飯亦都係我至愛💕,份量嘅話女仔啱啱好,👆🏻排骨件數幾多下,鋪滿成個飯,排骨係稍為炸過下,所以都幾香~加埋茄汁去焗,酸酸地咁,開胃又好食👍🏻餐廳外牆新壁畫😻

焗排骨飯

餐廳外牆新壁畫😻

2020-10-05
$123 (Lunch)
焗排骨飯