我之前食過尖沙咀既海鮮垃圾袋,太難忘,今晚同左朋友去食灣仔既mr. crab,都係captain House 旗下的。黑松露薯條$78,薯條面上有黑松露,另外配了一個黑松露醬,可以沾上脆脆的薯條。Signature Lobster combo $638,垃圾袋內裝著波士頓龍蝦、海蝦、八爪魚仔、甜粟米、豬肉香腸同新薯。經店員介紹我們要了mr. Crab 新奧爾良卡疆醬汁,辣辣地,好夠味。朋友以為是凍的海鮮,打開袋有熱氣攻出來,是熱的有點驚喜! 有gimmick 得黎,都幾好食!帶埋圍裙,好有風味。松葉蟹膏醬番紅花意大利燴飯$138,份量細細,賣相都好吸引,飯內有菇,另有一隻大菇在面、還有蟹鉗、芝士脆塊和一些蔬菜。叫左飲品Peach on the beach $68,桃味不算濃,反面薄荷青檸味更強,另外Double happiness $68有新鮮士多啤梨味,沒有藥水味,但不是容易接受的味道。

黑松露薯條

松葉蟹膏醬番紅花意大利燴飯

Peach on the beach、Double happiness
2019-04-04
Type of Meal