Cambo ขุนทอง (The ONE)

青咖哩軟殻蟹召喚我的味蕾The One 餐廳唔算好貴,多數都偏貴,行過Cambo泰國菜見到佢大大個牌「青咖哩軟殻蟹」,咁就召喚左我入平日黎講都算多人,要排隊,但都好快入得,相反其他餐廳就相對少人,證明今次無簡錯青咖哩軟殻蟹:因為佢先入黎,無理由唔order,呢個絕對係有heart,有小火爐熱住d青咖哩,軟殻蟹同薯仔分開上,唔會一開始就浸淋左好細心,軟殻蟹新鮮唔腥,襯青咖哩好夾,仲會送埋薄餅或法包,仲有得選擇,非常好。泰式炒通菜:辣椒比較多,岩哂鍾意辣既朋友,所以的朋友就食好多,我就唔係食得太辣,但味道係好食入味既海南雞:得兩個人只叫左例牌,雞有雞味,好嫩滑,所以唔落醬汁就咁食返佢個原味,例牌份量都好足,仲有菜係底,夠哂健康泰式串燒:今次食左豬同雞,豬有d似叉燒,所以好岩我口味,兩串燒得岩岩好,唔會鞋,出面好多串燒都好易燒到好鞋椰汁紅豆冰:通常食泰國野我飲龍眼冰多,第一次試泰式椰汁紅豆冰,估唔到係咁濃椰汁味,同一般茶餐廳味道唔同,有驚喜!特別欣賞服務員態度友善,好helpful
青咖哩軟殻蟹召喚我的味蕾

特別欣賞服務員態度友善,好helpful
泰式炒通菜
泰式串燒
海南雞
椰汁紅豆冰
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
泰式炒通菜
泰式串燒