之前喺泰國連續食咗七日泰菜,返到香港依然唔好俾佢停😎🤘🏻門口有千秋打卡位,卡位旁邊就係維港海景,重點係食物質素相當唔錯,係我會再encore既泰菜之一🐒 ✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️豬頸肉燒得啱啱好,唔會乾柴,重點一定係蘸上秘製醬汁,令味道層次更上一層樓!木瓜沙律都夠爽口,而且唔會太辣,酸酸地食得好舒服!✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️推薦!一向細食嘅我,竟然成功食完一大碗白飯,完全係黃咖喱嘅功勞🙈 味道香甜,口感似滑蛋,咖喱味濃郁,非常好食😍 大蝦蘸滿醬汁都OK。✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。✨焦糖海鹽泰式奶茶 本身泰式奶茶加焦糖,肯定係甜上加甜🤐 但相信餐廳調整咗適合香港人嘅口味,茶味突出,淡淡鹹香之餘,飲落完全唔覺甜膩!

✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️

✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️

✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88
酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。

✨焦糖海鹽泰式奶茶