慶祝朋友生日, 好多時唔係邊爐就放題聽過番本已經好耐, 但食評好漂忽, 有時D野無謂博, 但見佢呢排OK, 價錢又合理, 決定一試!有訂位黎到唔洗等 (有時真係唔明點解D人會唔訂位慢慢等)有個6人卡位, 都算每人有舒適空間的!坐低, $178, 但有個升級放題, 有赤蝦, 大帶子, 羊架, 加50蚊每位, 我呢D咁鐘意蝦O既人, 當然諗都唔諗就加啦!!一落單, 當然係狂叫刺身先啦, 普通級的刺身好快就到了!咁O既價錢, 一定談不上極品, 但絕對係同級的水準之上, 讚!食食下, 個升級黎到, 個個即刻停晒手, 手機即刻拎晒出黎, 因為個赤蝦真係有夠大隻!!!!玩完一輪, 食喇!!!!!!肉質好好, 我會形容為甜蝦加大版, 但冇左份糖咁甜的甜, 多了一份鮮甜, 而且新鮮度之高係個蝦頭的蝦腦都可以食埋, 我D朋友就唔敢食, 我就食埋, 少少甘苦, 好食!大帶子就張佢片薄左, 明顯係因為成本問題而咁切, 我會話, 味道不變, 但失了食大帶子O個種滿足!但我都係O個句, 咁O既價錢, 要求唔可以太高, 別人也要生存了吧!其實升級放題仲有北寄貝, 油甘魚等, 但赤蝦太吸引, 我全力進攻赤蝦 都要提
慶祝朋友生日, 好多時唔係邊爐就放題

有訂位黎到唔洗等 (有時真係唔明點解D人會唔訂位慢慢等)
有個6人卡位, 都算每人有舒適空間的!

我呢D咁鐘意蝦O既人, 當然諗都唔諗就加啦!!

一落單, 當然係狂叫刺身先啦, 普通級的刺身好快就到了!
正常的刺身
!!!!
升級的刺身
赤蝦
玩完一輪, 食喇!!!!!!

都要提一提, 羊架肉質好好, 林滑有肉汁, 但你可以叫師傅唔好咁熟, 我睇佢燒到有9成, 但我食開5成的,
佢黎的時間仲有MINT JELLY, 我大讚, 咁捨得俾MINT JELLY
但呢度MINT JELLY偏甜, 薄荷味不足. 我不喜, 如果不喜歡MINT JELLY 甜的話, 可以唔好點.
紐西蘭半架
蟹粥都係一個較有驚喜的食物, 平時食的放題蟹粥, 我會形容為, 用無味的水蟹放上個白粥面
但呢度的, 粥本身都有少少味, 有薑絲, 有菇絲, 蟹亦不是差, 明顯地是有蟹味落左粥度 !
蟹粥
跟住的串燒, 料理, 炸物, 壽司, 款式之多, 係冇可能全部試晒!
但本人較欣賞有, 日本蕃薯仔, 細細粒, 味道好, 你有行開街市, 絕對知唔係平野來的.
另外, 雞軟骨棒又係較為成本高的貨, 出去食, 38蚊可能得2-3枝, 呢度任食, 抵讚!
其餘的食物就係你會預計到的味道啦, 都唔多講
炸朱古力香蕉, 必食!!!! 完全係香蕉的香甜, 襯上少少苦的朱古力醬, 出奇地好食!!!!
炸朱古力香蕉
燒有機菠蘿, 簡單講! 林, 同香甜! 係唔係有機我就唔識分喇, 哈
燒有機菠蘿
最後, 一定要講, 我係一個酒鬼, 呢度隻任飲的梅酒好有質素!
梅酒任飲
總括, 我都食唔少放題, 呢間的性價比非常之高, 由其係升級後,

所以我建議大家, 唔好慳O個50蚊, 慳50, 包你後悔!

2013-11-07
Celebration