去到荃灣好多美食選擇,本來諗住同朋友去食米線,不過午飯時間實在太多人,見到附近有間韓國菜李家,其實想試好耐😎,聽講係元祖級炸雞,即管去試下。接待我哋嘅係一個正宗韓國人,即刻信心大增!💪🏻💪🏻一坐低見到周圍每檯都好多人點炸雞,我哋當然唔好錯過,要試真啲個炸雞🐓好唔好食,最好嘅就點原味。餐牌上有雙拼嘅選擇另一半我哋揀咗最出名嘅甜辣味,炸雞分量差唔多係一隻全雞!🍂天氣轉涼叫返一個熱辣辣嘅韓國湯窩,點咗一個好特別嘅 牛膝骨湯鍋 湯底濃郁 人參味好重🍲,味道鮮甜帶甘,好重骨膠原,牛膝骨口感有咬口,加入白飯變湯飯最後驚唔夠飽,叫多一個韓式泡菜餅,外脆口感煙韌。

另一半我哋揀咗最出名嘅甜辣味,炸雞分量差唔多係一隻全雞!

最後驚唔夠飽,叫多一個韓式泡菜餅,外脆口感煙韌。
前菜小食
半半炸雞
牛膝骨湯
泡菜餅
2022-11-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
前菜小食
半半炸雞