2019-05-12 185 views
呢日同左屋企人去旺角搵食,日本菜就食得多,今次食韓國菜啦,呢間outdark好似幾出名下,都聽過d朋友講話幾好食既,仲話有靚仔oppa做侍應服務你,咁就緊係要去食下啦。一入到去,就比佢一面彩色既牆壁吸引住,原來黎到既客人都可以係鎖返個願望係到嫁,又幾得意喎。之後靚仔侍應就安排左我地坐底,再比menu我地睇,仲推介我地要試佢地既招牌炸雞。咁我地就好快揀左想食d咩啦,分別係「DIY飯團」,「原味炸雞」,「串串魚糕湯」。1.DIY飯團 $45本身已經好肚餓,一黎左一大兜飯即刻食慾大增,侍應就比左對膠手套比我地,話可以自己將d飯同上面既紫菜同蟹子用手猜成一個個小飯粒,猜到均衡就係最好味既狀態。同埋佢加左少少芝麻係到,加上紫菜既香味,真係好快就一淡一粒,好快就食哂!2.原味炸雞(半份) $118至於炸雞呢,我地叫左半份試下先,本來都怕會少左d,點知黎到發現原來個份量都幾足夠兩個人食,除咗有炸雞之外仲有薯條同埋薯格,而且薯條上面仲有一啲甜甜地嘅味粉,就咁食都好脆,同埋佢都附有四個醬汁俾我哋,分別係甜辣醬,蜜糖芥末醬,士多啤梨醬,純蜜糖醬,符合到唔同人嘅需要,而我最鍾意嘅就係蜜糖芥末醬我覺得用佢黎點

1.DIY飯團 $45

2.原味炸雞(半份) $118
至於炸雞呢,我地叫左半份試下先,本來都怕會少左d,點知黎到發現原來個份量都幾足夠兩個人食,除咗有炸雞之外仲有薯條同埋薯格,而且薯條上面仲有一啲甜甜地嘅味粉,就咁食都好脆,同埋佢都附有四個醬汁俾我哋,分別係甜辣醬,蜜糖芥末醬,士多啤梨醬,純蜜糖醬,符合到唔同人嘅需要,而我最鍾意嘅就係蜜糖芥末醬我覺得用佢黎點雞好入味,同埋啲雞件都好滑,外脆內軟!

3.串串魚糕湯 $198
如果想暖下肚仔可以揀魚糕湯,大慨係三至四人分量,有韮菜蘿蔔金菇香菇等蔬菜,同埋韓國魚糕,魚蛋,底下仲有烏冬!魚糕好彈牙,配上秘製豉油,少少辣,非常好味,同喺韓國街頭食到嘅好似!湯底味道清清地,適合唔想食太濃嘅朋友仔。

未來的信
餐廳更設有未來的信服務,客人可以留下post card,寄俾將來嘅自己甚至係朋友。餐廳會喺每年嘅1月1號將信寄出,等你可以喺新一年回顧一下過去,再展望未來。餐廳仲有一道鎖牆,可以比大家同情人朋友做個紀念㗎。
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner