Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (OP Mall)
Terms & Details:
呢間韓國過江龍本身喺韓國已經有成三十幾間分店,依家進駐埋荃灣海之戀,網上見到嘅食物post,菜式好香口,幾吸引,今次朋友終於有時間陪我食!呢間新式韓國餐廳,裝修採用英倫風格,融入車廂概念,門面好大氣,店內一排大玻璃窗望到外面嘅平台種滿綠色植物,好開陽,卡位坐得特別舒服,張枱又夠大!食物、飲品、甜品份量都幾大,所以價錢合理,適合同人share!✔️香辣芝士八爪魚$138本身自己好鍾意食爽口嘅八爪魚,加上辣味同芝士,係無法抗拒嘅組合!一上枱,見到沾滿辣醬嘅八爪魚下層係芝士條,會連埋Gas爐一齊上,侍應會喺客人面前撈勻八爪魚同芝士,散發出香味!八爪魚外層好似有一層脆衣,肉質好彈牙,芝士好厚實份量好多,辣味好惹味、開胃,唔覺得特別濟!✔️半半炸雞$208Menu有介紹呢間餐廳嘅炸雞係韓國空運走地雞,肉質結實,用上二十幾種天然醃料,全手工製造,毫無懸念,一定要試吓啦!炸雞有四種口味:原味、大邱辣醬、蔥絲、蜜味乳酪,半半炸雞可以揀兩種口味,都係毫無懸念,揀咗大邱辣醬、蜜糖乳酪味,兩隻口味各有4件雞,包括雞鎚1件、雞全翼1件、雞胸2件,食落外皮真係脆得來好煙韌,成塊皮好連綿,醬汁食晒喺雞皮上,香口得嚟又

✔️香辣芝士八爪魚$138

✔️半半炸雞$208
Menu有介紹呢間餐廳嘅炸雞係韓國空運走地雞,肉質結實,用上二十幾種天然醃料,全手工製造,毫無懸念,一定要試吓啦!炸雞有四種口味:原味、大邱辣醬、蔥絲、蜜味乳酪,半半炸雞可以揀兩種口味,都係毫無懸念,揀咗大邱辣醬、蜜糖乳酪味,兩隻口味各有4件雞,包括雞鎚1件、雞全翼1件、雞胸2件,食落外皮真係脆得來好煙韌,成塊皮好連綿,醬汁食晒喺雞皮上,香口得嚟又好夠味,入面雞肉好嫩滑,仲好熱好Juicy! 大邱辣醬味都幾辣幾刺激、蜜味上面有蜜糖同糖粉,感覺會受女仔歡迎啲!

✔️蜜瓜沙冰$68
食香口嘢真係唔少得大杯飲品,呢個沙冰系列勁大杯,沙冰好幼細,朋友話蜜瓜味好清新,而家嘅天氣仲係好啱飲!
蜜瓜沙冰

✔️海鹽焦糖沙冰$68
都係好大杯好吸睛,上面有好大堆cream再加埋朱古力醬點綴。雖然係焦糖味,但唔會太甜,幾啱自己口味!
海鹽焦糖沙冰

✔️芒果雪冰$88
呢個雪冰甜品喺網上見到post已經好想試,總共有5種口味!雪冰好大個,適合兩個人食,個樣好靚好啱打卡!雪冰打得好幼細呈粉狀,要盡快食先食到粉末喺口腔融化成冰水嘅口感,好香芒果味又唔會死甜,上面有一球雪糕球,中間有芒果粒同椰果,增加咗成個甜品嘅口感!
芒果雪冰
蜜瓜沙冰