2018-04-12 211 views
今日去左間韓國餐廳,感覺有d fusion,店員大部份都係韓國人,感覺好似好正宗。第一樣係烤牛肉韭菜餅,唔知係唔係第一碟上既關係,意想唔到咁好食!!!! 佢份量都好大,有番咁上下厚度,個煎餅外脆內軟,韭菜味道突出。鍾意食韭菜既朋友一定要試下。好想試堆佢個泡菜煎餅,一定都咁高質。韓式無骨烤雞食(原味)起上黎啖啖肉,肉質嫰滑又充滿肉汁,岩晒我兩個健身朋友,唔油唔炸,健康又好食,另外配搭左2件烤粟米同焗薯仔,好食加抵食。另外仲有炸雞(甜辣醬)就岩晒我呢種重口味朋友,香脆外皮加上野味醬汁,係肥少少,不過值得叫。米酒生菜包肉&豬腳套餐份量超級多,成個套餐跟堆米酒,其實唔飲米酒可以唔叫呢個,散叫都得,不過我地想要雙併所以都照叫。豬腳不太肥膩,另外豬肉口感亦非常好。加上有生菜, 紅菜頭,泡菜, 辣椒, 辣豆瓣醬等等,愈食愈上癮。d肉多到唔夠生菜包,但我地又冇問可唔可以refill生菜🤔一直食開既韓式炒年糕都係用傳統韓式辣醬黎炒,今次試左個忌廉芝士口味。忌廉芝士既香味一上台已經聞得到,年糕亦都非常煙韌。重點係: 入面除左有年糕之外仲有即食麵、雞肉和魚糕。忌廉芝士既汁全部俾D即食麵吸哂,芝士味超重。總結

烤牛肉韭菜餅

韓式無骨烤雞
韓式無骨炸雞

米酒生菜包肉&豬腳套餐

忌廉芝士炒年糕

總結黎講,呢間Bingo & Cook 既野食高質,價錢亦都合理,係銅鑼灣入面性價比非常高既餐廳。
泡菜海蝦炒飯
原隻炸魷彈彈麵