2023-01-17 460 views
韓式炸雞一向都好吸引我 因為味道款式好多😎 總有一款啱你口味嘅 呢間舖頭嘅韓式炸雞 真係可以用外脆內軟嚟形容 炸粉唔會太厚 而且入面嘅雞肉仲好嫩滑 有肉汁👍🏻前菜椰菜絲同埋醃蘿蔔粒 兩款都幾清新 用來做前菜開胃真係啱晒😚 特別鍾意醃蘿蔔粒 因為整得好爽口青辣椒蛋黃醬炸雞跟洋蔥講完前菜終於到個主角啦🤣 有得揀半隻雞定係一隻雞 同埋有得揀有冇骨㗎😌 真係好多選擇 炸雞嘅口味有好多款 但係我就好想試吓呢個蛋黃醬嘅🐥 同埋我個人比較鍾意吮骨 如果無骨雞啖啖肉反而唔係好慣 炸雞本身冇辣味嘅 但係配埋呢個聽辣椒蛋黃醬 反而有少少清新同埋辣味🌶️ 絕對唔會太過Heavy 面頭仲有啲生嘅洋蔥🧅 同件雞一齊食增加咗口感同埋更加清新芝士辣雞炒年糕完全冇諗過咁大碟㗎 芝士夾上嚟仲會拉絲添呀🤤 個人幾鍾意呢隻甜辣醬嘅味 唔會係辣到食唔到 炒年糕嘅配料有雞肉 青椒 洋蔥 紅蘿蔔 椰菜等等嘅☺️ 仲要用鐵板上可以keep住個溫度 個雞肉配埋芝士好夾辛辣麵呢個真係廣為人知嘅韓式食物 雖然係屋企都可以食到 但係始終係韓式舖頭食更加有風味 尤其係佢個鍋啊 真係好有喺韓國街頭嘅味道🍜 唔駛自己煮 梗係好食好多啦😝 入面仲有兩

前菜
前菜

辛辣麵
呢個真係廣為人知嘅韓式食物 雖然係屋企都可以食到 但係始終係韓式舖頭食更加有風味 尤其係佢個鍋啊 真係好有喺韓國街頭嘅味道🍜 唔駛自己煮 梗係好食好多啦😝 入面仲有兩隻蛋添啊
辛辣麵

成餐都係炸雞最令人眼前一亮 如果鍾意食唔同口味嘅炸雞都可以點半隻半隻咁樣㗎 不過我哋想個味道冇咁混亂 所以嗌咗同一隻味😝 下次試過第二款口味先
Type of Meal
Dinner