2017-08-13 160 views
今晚約左三位姐妹去銅鑼灣聚聚,我地都係泡菜國擁躉當然會選韓式餐廳,今次試一間位於駱克駅嘅Bingo & Cook~一出就見到好別致嘅裝修,木裝飾配上燈泡好似星星咁掛係天花板,現場播著韓語歌令我地幾位韓迷都好陶醉。飲品顏色好吸引,我地每人點咗一杯😊餐牌好多食物選擇,我地每人揀咗一款!西柚碳酸水好清新好醒神👍水蜜桃碳酸水/奧利奧奶昔水蜜桃碳酸水: 蜜桃味好香又唔會好甜,好飲!奧利奧奶昔: 甜度剛好唔會好似雪糕咁甜,飲多兩啖都唔會感覺膩!藍檸檬Coronarita姐妹點我無試到😆韓式魷魚炸雞服務員會幫我地剪開魷魚方便我地進食,有幾款調味料(辣醬~甜醬~沙律醬~芥末)比我地點嚟食,每款都味試過最愛係辣醬,夠惹味。魷魚好彈牙唔會乾,炸雞粉醬唔厚☺忌廉芝士雞肉湯麵芝士味好濃,夾起麵條重會有拉絲😍完全唔似湯麵。豬腳有生菜、漬物比我地包住來食,配辣醬食食多幾件都唔會感覺膩。一碟好快就清晒😆牛肉炒粉絲配料份量和粉絲一樣,鹹度很恰當,份量足料👍由於食物份量多,我哋四個女仔食唔晒,大家都捧住個肚走,又食又拎😍

飲品顏色好吸引,我地每人點咗一杯😊

餐牌好多食物選擇,我地每人揀咗一款!

好清新好醒神👍

水蜜桃碳酸水/奧利奧奶昔
水蜜桃碳酸水: 蜜桃味好香又唔會好甜,好飲!

藍檸檬Coronarita

藍檸檬Coronarita
姐妹點我無試到😆

忌廉芝士雞肉湯麵
芝士味好濃,夾起麵條重會有拉絲😍完全唔似湯麵。

豬腳

豬腳

牛肉炒粉絲

牛肉炒粉絲
配料份量和粉絲一樣,鹹度很恰當,份量足料👍

Type of Meal
Dinner