2016-05-31 378 views
星期六出銅鑼灣搵好嘢食,諗住食西餐,去到time square 附近咁多選擇,上到openrice 見到呢間嘢好似幾正,又多人Like,就上嚟試吓。上到嚟,都幾多人,好彩我兩個人都仲有一張台畀到我,但可惜唔係window 位,佢window 位可以望街好開心哦~~~下次要試吓。叫咗一個午餐再另加白酒煮青口同芝士焗菌,以下多圖小字畀大家睇下個賣相。芝士焗菌真係好正,芝士味好重,好香口,個菌佢整到好冧!98%野菌忌廉湯真係好好味,佢好有口感,有咬口,果然係招牌湯。白酒煮青口,海鮮味好重,酒味都好重,但估唔到佢都幾多隻架喎跟住再嚟BB燒雞,外皮脆卜卜,啖啖肉,真係好飽肚~7成熟,啱啱好,炭燒火喉好夠,都好勁羊味,我就好喜愛喇法式燉蛋真係好好味,咁就唔洗再出去搵甜品食,加上呢個甜點,真係兩個人都飽到哈哈聲其實食到甜品,已經非常之滿足,真係樣樣嘢都好好味,好香,但個甜品實在真係太靚,又忍唔住食晒佢。回想番飲個湯,羊,青口,甜品,其實全部都有級數,但相信香港地少人多,要搵一個prominent 嘅地鋪真係好貴租,所以我覺得鍾意美食嘅朋友們,行啲樓梯食好嘢都係好值得架~
芝士焗菌
芝士焗菌真係好正,芝士味好重,好香口,個菌佢整到好冧!
野菌忌廉湯
白酒煮青口
白酒煮青口,海鮮味好重,酒味都好重,但估唔到佢都幾多隻架喎
BB燒雞
跟住再嚟BB燒雞,外皮脆卜卜,啖啖肉,真係好飽肚~
羊架
7成熟,啱啱好,炭燒火喉好夠,都好勁羊味,我就好喜愛喇
法式燉蛋

Other Info. : 係樓下見到佢Lift大堂係住宅, 諗住唔會有咩驚喜,但點知佢啲嘢食咁好味,唔怪得開咗8年! 甜品直頭有酒店級數,如果去到銅鑼灣,唔想煩食咩又貴又成咁真係要上嚟
2016-05-14
芝士焗菌