2015-04-25 8756 views
同老公去老鴨買嘢, 買完嘢佢話帶我去附近食韓燒,我一聽到話韓燒就擰頭,因為次次食完都成身燒烤味好臭, 點知佢話有朋友食過係唔會食完成身味,同埋幾抵食,咁我就順吓佢意試一次啦我哋大約7點去到,每位$168加一,唔係太多人, 一入到去見到有廻轉壽司,服務員安排咗我哋坐喺廻轉壽司旁邊既座位,見到啱食既可以自己攞,好方便。食咗幾碟三文魚剌身同雜錦剌身, 都幾新鮮,唔錯呢度個燒烤爐上面舖咗張紙,煎肉既時候唔使落油都唔會燶,而且無乜油煙,成間店唔會煙霧迷漫,讚原來佢哋仲有個細爐係俾人食日式火鍋架,又幾好喎,可以煲啲菜黎食吓,唔會淨係食烤肉咁熱氣, 個湯底幾好味, 仲有幾款醬料俾客人自己"混醬"坐底無幾耐, 服務員拎咗4隻燒元貝俾我哋,話係送既,元貝細細粒,上面舖滿芝士粉,都算幾好味,係細啲啫呢度既肉類都係一般既豬、牛、雞、魚、腸仔、魷魚、青口,都唔少選擇除咗生料之外, 佢哋仲有幾款熟食, 包括炒飯、炒麵、泡菜、湯、糖水等等, 不過我淨係攞咗泡菜, 其他無試過, 泡菜有青瓜、蘿蔔同kimchi,味道唔錯成間店都放咗好多大玻璃樽裝住既酒,有浸住梅同蒜頭,本來諗住試吓蒜頭酒係乜嘢味, 點知無擺到出黎俾人
廻轉壽司、剌身
食咗幾碟三文魚剌身同雜錦剌身, 都幾新鮮,唔錯
剌身
日式火鍋
燒元貝
成間店都放咗好多大玻璃樽裝住既酒,有浸住梅同蒜頭,
本來諗住試吓蒜頭酒係乜嘢味, 點知無擺到出黎俾人飲, 不過都有其他選擇, 包括梅酒、熱清酒、洋蔥紅酒、菊花酒, 我試咗梅酒同洋蔥紅酒, 梅酒好好味, 不過啲洋蔥紅酒就唔係好啱我口味
平時去食日式放提要剔紙仔,又要等人送黎先至有得食,有時要等好耐, 又時又會漏單, 覺得2個鐘唔係好夠時間食, 但係呢度乜都係自己拎,唔使等,未夠個半鐘己經食到好飽。 一個價錢可以食到壽司、剌身(雖然款式唔多)、韓燒同日式火鍋,可以滿足唔同人既需要,食完又真係唔會成身味, 真係唔錯, 讚!

2015-04-20
  • 梅酒