Restaurant: Tian Tian Hainanese chicken rice (New Town Plaza Phase III)
Terms & Details:
一直想試呢間天天海南雞飯好耐,呢間犀利,係米芝蓮級數,無奈因疫情關係,夜晚想搵個朋友出黎食都難呀一坐低侍應就擺低一壺精緻嘅茶壺飲落係清香解膩嘅玄米茶,好飲佢餐牌有好多野食,亦有二-四人份嘅套餐如果係慕佢嘅海南雞飯名而黎,我就見到有個二人天天海南雞套餐除返每人都係二百左右 食到你唔食!但係呢,因為我地想試多啲野,就散叫黎到呢到一定要試招牌菜海南雞,佢有regular size同半隻揀雞係用佢地自家農場養,皮薄肉滑,無骨無肥膏,旁邊有幾款汁伴雞,隻隻汁都好食!!必點,最強招牌菜石鍋雞油飯叫海南雞唔叫雞油飯絕對係同自己過唔去,講完~~呢碟叫馬來風光,係巴辣椒炒通菜通菜多菜爽嫩,加上辣味調理得宜,惹味至極酸菜石斑我地好似真係叫咗好多野!!但無計餐牌實在好多野睇落好好食而呢個,係招牌菜之後第二名!!魚滑滑嫩嫩唔洗講,酸菜汁極開胃而且份量極多,呢個價錢抵食到喊沙嗲串串串燒係豬牛雞各兩串肉質基本上無得挑剔,而且燒嘅火候剛剛好但最重點都係個沙嗲汁,你會想放條脷落去鐵板到奶勻佢奇異果火龍檸檬呢間店唔止菜好,飲品都好出色反正我飲第一啖就決定俾正皮了清新解渴開胃唔過甜,好好飲榴槤丸子榴槤控嘅我見到甜品有榴槤
一直想試呢間天天海南雞飯好耐,
呢間犀利,係米芝蓮級數,
無奈因疫情關係,夜晚想搵個朋友出黎食都難呀
一坐低侍應就擺低一壺精緻嘅茶壺
飲落係清香解膩嘅玄米茶,好飲

佢餐牌有好多野食,亦有二-四人份嘅套餐
如果係慕佢嘅海南雞飯名而黎,我就見到有個二人天天海南雞套餐
除返每人都係二百左右 食到你唔食!
但係呢,因為我地想試多啲野,就散叫
天天海南雞(例牌)
雞係用佢地自家農場養,皮薄肉滑,無骨無肥膏,
旁邊有幾款汁伴雞,隻隻汁都好食!!
必點,最強招牌菜
大雞油飯
石鍋雞油飯
叫海南雞唔叫雞油飯絕對係同自己過唔去,講完~~
馬來風光
呢碟叫馬來風光,係巴辣椒炒通菜
通菜多菜爽嫩,加上辣味調理得宜,惹味至極
酸菜石斑
我地好似真係叫咗好多野!!
但無計餐牌實在好多野睇落好好食
而呢個,係招牌菜之後第二名!!
魚滑滑嫩嫩唔洗講,酸菜汁極開胃
而且份量極多,呢個價錢抵食到喊

串燒係豬牛雞各兩串
肉質基本上無得挑剔,而且燒嘅火候剛剛好
但最重點都係個沙嗲汁,你會想放條脷落去鐵板到奶勻佢
奇異果火龍檸檬
呢間店唔止菜好,飲品都好出色
反正我飲第一啖就決定俾正皮了
清新解渴開胃唔過甜,好好飲
榴槤控嘅我見到甜品有榴槤係好難撳住自己把口唔叫
外層係你當煎堆咁口感,入面係濃濃嘅榴槤肉
撞埋一齊好夾

打到呢到碟碟菜都俾我讚到乜咁
而事實上真係食碟碟都好好味好出色
我想搵野彈下都無 果然係米芝連
個主管服務態度仲要好好,話朋友晏啲黎,超好禮貌話唔係問題
再安排大大張卡位坐
總之黎食就無後悔
2020-12-16
$350 (Last Night Supper)
天天海南雞(例牌)
大雞油飯
馬來風光