2021-10-04 67 views
一直book mark咗呢間台灣野好耐,終於有機會去試。雖然間野嘅位置真係有少少格攝,但係冇嘢可以左到我食台灣嘢!尤其是疫情期間特別掛住台灣同埋台灣食物🥲假期上到去需要等一兩張飛,等嘅位置唔通風但係再行前少少就已經有樓梯,焗嘅時候可以行出去透吓風,不過就自己承受嗌咗飛你聽唔到嘅風險^^等咗10分鐘倒終於入到去,入面環境唔算話好靚,人與人坐嘅空間亦都唔算隔好多,但係坐落都唔係好覺好迫。餐廳可以手寫落單或者電子落單,我就選擇咗手寫落單,店員好貼心會重複多一次你揀咗嘅食物,以免漏單,咁啱得咁橋店員真係睇漏咗一樣食物,我提示返佢,佢都即刻道歉,大家有講有笑。店員嘅態度都十分親切,令我好滿意呢度嘅服務👍🏻首先嚟到嘅係炸排骨便當套餐(午市套餐),有跟前菜,中間就加咗一份甜不辣。排骨有好多嚿,食落唔會好乾仲有少少脆,亦都感覺唔到落咗好多鬆肉粉。肉燥飯都不錯,肉燥同菇份量比例好好,亦都可以撈晒成個飯。而我其實喺香港第一次食甜不辣😂所以味道正唔正宗都不予置評。第二樣嚟到嘅係牛三寶麵,一上菜已經感覺到有少少震撼😂超級大碗,仲要係超好食!牛腱肉同牛肋條嘅口感差唔多,咁當然牛腱肉會再淋啲,無牙阿婆都食到,牛腱

炸排骨便當

牛三寶麵

第二樣嚟到嘅係牛三寶麵,一上菜已經感覺到有少少震撼😂超級大碗,仲要係超好食!牛腱肉同牛肋條嘅口感差唔多,咁當然牛腱肉會再淋啲,無牙阿婆都食到,牛腱肉同埋牛肋條都有兩大塊,識落唔係話好重牛味,但係口感已經俾人一種享受嘅感覺。而牛筋都有一大條,食落感覺到好多骨膠原🥰仲有一舊大蘿蔔,不過蘿蔔好似浸咗好耐,色澤都好深,所以有少少鹹😂最貼心嘅係碗麵仲附上少少娃娃菜,喺食得咁多肉嘅同時食返啲菜平衡下。

起司肉鬆蛋捲餅

最尾一樣嚟嘅係起司肉鬆蛋捲餅,一大條切開左四夠淋上唔同嘅汁,食唔出係咩味但係兩隻執夾埋一齊又好夾👍🏻蛋餅入面超足料,芝士丶肉鬆加埋蛋,性價比超級高!

總括而言,今次嗌嘅食物味道都十分之好,仲真係食到台灣嘅味道,每一樣野都超晒水準,食完真係會帶着微笑咁離開,同幾個月前食嘅「假台客」相比,簡直一間天堂一間地獄。希望日月堂長做長有,同路人都要一直撐大家💛至緊要係好好食!

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
炸排骨便當
牛三寶麵