2021-07-06 582 views
朋友知我鍾意食酸菜魚,揀左呢間聽講係出名食酸菜魚嘅餐廳而家相信係疫情關係,佢地直接出左2人同4人套餐,而家選擇都幾多值得一讚食物方面就逐樣break down 蒜泥白肉卷:白肉幾香幾瘦,蒜頭係炸過嘅脆蒜幾正而且中間夾左應該係青瓜條,減少左油膩感,呢道菜幾值得食小籠包:正常野,算係皮薄有湯汁炸蝦滑蓮藕球:蝦滑唔錯,但蓮藕略嫌太薄,做唔到蓮藕好粉嘅口感湯:好飲,有肉香羊菇菌香又唔會膩重頭戲酸菜魚:坦白講有啲失望,個樣係幾靚仔,但酸菜味入唔到落湯度,麻 鮮 辣 都唔夠,魚嘅份量係幾足但因為個湯濃度唔夠所以都係冇乜味豆沙鍋餅:皮太厚太硬,豆沙甜度都不足每枱只限90分鐘時間,而且係要好準時就交枱,提早20分鐘已經叫我地埋單,而且上菜速度好快,放到張枱冇位放,要食得好急先有辦法食晒咁多道菜,雖然店員但好好禮貌,但始終都係太急
朋友知我鍾意食酸菜魚,揀左呢間聽講係出名食酸菜魚嘅餐廳

食物方面就逐樣break down

蒜泥白肉卷:白肉幾香幾瘦,蒜頭係炸過嘅脆蒜幾正
而且中間夾左應該係青瓜條,減少左油膩感,呢道菜幾值得食

小籠包:正常野,算係皮薄有湯汁

湯:好飲
,有肉香羊菇菌香又唔會膩

豆沙鍋餅:皮太厚太硬,豆沙甜度都不足

蒜泥白肉卷
小籠包