2017-07-08 298 views
之前已經同FD食過The Captain’s House,幾次都覺得水準唔錯,所以今次朋友生日飯話想食海鮮就即刻諗到黎呢到。 呢到食既係美式海鮮,最大特色就係佢呢個用膠袋裝住既Seafood Plattes啦!呢到既Plattes有三款揀,我地得兩個女仔,所以有揀左Platter A,海鮮我地就揀左Crawfish,Scallops同埋Long Leg Crab Leg;醬我地就揀左Jazz it up, 姐係將幾種醬mix埋一齊。 先講海鮮,Crawfish其實唔係好大隻,不過肉質都幾鮮,同埋索晒啲醬,好入味。 而Scallops就真係好大粒同埋有鮮味,係我最愛,至於Long Leg Crab Legs都好厚肉,沾落啲醬到好好味。至於呢個Jazz it up就係相對濃味既,我地都覺得好惹味,不過如果中意食淡味既就可能揀lemon butter sauce會好啲。 另外入面仲有唔少香腸,薯仔同粟米,要讚既係佢既粟米都真係好甜,沾埋醬好正。另外我地仲有叫左兩款小食,先係Portabella Cheese Bomb ,呢個菇入面煙肉,加上好濃既芝士醬,夠晒香同Juicy,鍾意食菇既一定鍾意
所以今次朋友生日飯話想食海鮮就即刻諗到黎呢到。

先講海鮮,Crawfish其實唔係好大隻,不過肉質都幾鮮,
Platter A

呢個菇入面煙肉,加上好濃既芝士醬,夠晒香同Juicy,鍾意食菇既一定鍾意食。
Portabella Cheese Bomb

至於個Wagyu Beef Tartar 呢,我地就覺得中規中矩,因為有咩味,
醬既份量又唔太多,所以有點淡。
Wagyu Beef Tartar

最後我地仲叫左份甜品,French Toast Wice with Ice Cream ,
French Toast Wice其真係沾左蛋左既Toast,佢焗得外脆內香軟,再配埋雪糕食真係幾正,罪惡感爆登。

其他Menu:
2017-06-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday