三號風球懸掛下嘅星期日,趁天氣還好出去食個悠閒嘅午餐☺️令我感到驚喜嘅係紫菜海螺牡蠣燉飯,雖然其貌不揚😆店員放低時我仲諗「咦,蠔呢?」,原來幾隻蠔已經匿埋左喺飯嘅每一個角落🤭 每一啖飯都充滿著蠔嘅鮮味,稍為有驚艷到我❣️我亦鍾意蟹肉海膽奶油貓耳麵嘅煙韌口感,海膽汁極濃厚,完全能掛到貓耳麵上,相當 Creamy🍝 而漲卜卜嘅明太子雞翼外脆內軟 (凍左仍然香脆👍🏻),香口滋味😋順帶一提,每位店員嘅服務都非常好,不但誠懇有禮,而且好細心,一定訓練有素👍🏻最後以季節限定嘅士多啤梨朱古力芭菲作結🍓先將上面嘅蛋白餅摏碎,再混和微酸嘅士多啤梨同香濃嘅朱古力醬一齊食,大滿足😋美中不足係當日咖啡機壞左要作緊急維修,下次會再來品嚐佢地嘅咖啡☺️
三號風球懸掛下嘅星期日,趁天氣還好出去食個悠閒嘅午餐☺️

紫菜海螺牡蠣燉飯

蟹肉海膽奶油貓耳麵