2023-03-07 4230 views
尖沙咀韓式炸雞有好多選擇,之前食過OUTDARK,覺得抵食又好味😋,不過自己對佢炸雞外嘅菜式不感興趣,所以揀左李家,打算試佢個炸醬麵😏。點知星期六晚上6點半已經無炸醬賣😫,明明韓國街就係附近,買食材應該唔難…😔炸雞點左一款濕一款乾,而且兩款都揀有骨炸雞,因為無骨炸雞喺屋企用氣炸爐都整到,反而有骨炸雞先最能反映到一間炸雞店嘅功架🙊。入座後,每枱都有兩款小菜,沙律菜同白蘿蔔,兩款都可以任添。不過白蘿蔔唔夠爽,口感偏淋。自選半半炸雞----蜂蜜蒜蓉拼芝士味蜂蜜蒜蓉炸雞 $113面頭有原粒蒜頭做裝飾,真係裝飾嚟架,因為凍架😂半隻炸雞大概有7-8件,個醬汁較流質,所以食果陣炸皮已經唔脆,有D失望。至於雞肉方面,我食嘅都係胸位,所以肉質好乾好鞋。芝士炸雞 $113呢款炸雞熱度較高,出哂煙,炸皮好脆,配甜甜地嘅芝士粉,個人覺得呢個比蜂蜜蒜好味。芝士辣海鮮炒年糕 $178海量嘅水牛芝士,拉絲能力甚強!!🙉 不過芝士味好弱,如果混合埋車打芝士,增添芝味就更perfect啦!!😏海鮮份量好多,6隻青口、2隻大蝦、仲有大大件嘅魷魚同細細粒魷魚仔;除左年糕外,原來仲有粗麵,不過我覺得年糕好味D,煙煙韌韌。整體

自選半半炸雞----蜂蜜蒜蓉拼芝士味

蜂蜜蒜蓉炸雞 $113
蜂蜜蒜蓉炸雞

面頭有原粒蒜頭做裝飾,真係裝飾嚟架,因為凍架😂

芝士炸雞 $113
芝士炸雞

芝士辣海鮮炒年糕 $178

芝士辣海鮮炒年糕

海鮮份量好多,6隻青口、2隻大蝦、仲有大大件嘅魷魚同細細粒魷魚仔;除左年糕外,原來仲有粗麵,不過我覺得年糕好味D,煙煙韌韌。整體辣度唔算好辣,相信大部分人都食到。
2023-03-04
Type of Meal