2017-12-05 164 views
閨密生日,話想食西,openrice 見到CWB分店幾多好評,但我地又要去尖沙咀買野,於是訂左尖沙咀新店餐廳燈光有點暗暗的,好有格調!我地被安排坐0係bar枱台,而bar枱位就正正對住餐廳個廚房,我地可以睇住食物既制作過程,都幾得意架!我最怕諗食咩,呢個任務交左俾主角睇左一陣,主角決定要叫set dinner,我當然舉手讚成,哈哈!ENTREES: 巴馬火腿溫泉蛋配黑松露筍沙律以露筍做左個精緻既伴碟,切開隻溫泉蛋,有好多蛋汁流出,食落去蛋味濃郁,配上pharma ham 既咸香味,松露碎同蔥花,感覺好清新,好滋味,味道配合得非常好!ENTREES: 三文魚他他配香草乳酪汁三文魚切成細細粒, 加埋D乳酪汁, 少少酸酸地! 因為加左乳酪汁既關係, 令啲三文魚粒粒更加之滑!MAIN: 香炒新鮮蜆仔配墨汁青檸扁意粉雖然蜆仔比較細隻,但好新鮮,食得出好鮮甜!扁意粉煮得軟硬度適中,雖然冇乜汁,但估唔到個意粉好入味, 可能廚師用左啲蜆汁去煮啲意粉MAIN: 燒美國安格斯肉眼扒配薯泥雜菌主角黎喇!16OZ 肉眼扒,勁大塊,見到都想食!我地order左六成,肉質非常嫩,而且有好濃既肉味,非常juicy仲

我最怕諗食咩,呢個任務交左俾主角

ENTREES: 巴馬火腿溫泉蛋配黑松露筍沙律
巴馬火腿溫泉蛋配黑松露筍沙律

ENTREES: 三文魚他他配香草乳酪汁
三文魚他他配香草乳酪汁

MAIN: 香炒新鮮蜆仔配墨汁青檸扁意粉
香炒新鮮蜆仔配墨汁青檸扁意粉

MAIN: 燒美國安格斯肉眼扒配薯泥雜菌
仲有個配菜薯泥雜菌,好滑好creamy,非常好味!
燒美國安格斯肉眼扒配薯泥雜菌

DESSERTS: 白朱古力意式鮮奶凍
雖然已經食到好飽,但見到個甜品咁靚,幾飽都食得落!奶凍造型好靚,食落去有濃濃既奶味,加埋粒紅莓同啲紅莓汁一齊食,酸酸地,可以加速消化
真係好正!工作所有煩事都忘記晒

白朱古力意式鮮奶凍

值得一讚: 店員好勤力幫我地添水,服務態度超好!
燒美國安格斯肉眼扒配薯泥雜菌
白朱古力意式鮮奶凍