2023-09-16 652 views
世界各地嘅鼎泰豐都去過,除咗台灣總店之外,香港嘅鼎泰豐過去一直保持穩定水準,算係其他地方裏面最好的,尤其太陽廣場分店,比起其他分店水準更好。但係,今次去到有啲失望,因為食物水準比以前跌咗啲啲,雖然都唔錯,都食得開心,不過最喜歡嘅絲瓜蝦仁小籠包冇得供應,煎餃亦都比以前遜色,火候未算做到最好,小籠包肉質比較差咗,冇以前咁入味,唔夠鮮美,牛腱湯麵就保持到水準,牛肉幾彈牙,湯底亦都唔錯,食得出幾足料,不過有少少過咸,可以改善一下。而最令人失望嘅,係服務水準跌得好犀利,以前嘅侍應生都相當有禮貌,同埋反應好快,今次去到差咗好多,叫人又唔理,我去嘅時間已經係過咗最繁忙嘅午餐時間,其實枱數亦都唔多,冇理由職員嘅反應咁冷淡,最失望係臨走嘅時候,叫咗一個侍應生埋單,佢點頭然後行開咗,以為佢一陣間會攞張單嚟,點知等咗好耐都冇反應,佢亦都冇再行返過嚟,跟住再問第二位侍應生,佢先至話哦係要攞張單出去櫃檯埋,我因為都比較耐咗冇去,所以忘記咗佢哋呢個做法,不過已經等咗好耐先至知道,第一位侍應生冇提醒我,而係行開就當冇件事,所以呢一點都幾失望,希望服務水準可以加強,維持返以往嗰種待客熱誠嘅感覺,令到香港嘅鼎泰豐分店保持聲譽。
2023-08-09
$160 (Tea)
  • 清燉牛𦟌湯麵