Vision 8

2024-04-26 132 views
放工過黎荃灣搵食, 見到openrice 咁多人推薦呢間餐廳, 就一於試試佢!是日餐湯 - 薯仔忌廉湯是日餐湯係薯仔忌廉湯, 忌廉湯口感很滑, 湯上面有碎煙肉乾, 口感一流。餐包有軟硬兩款, 我同朋友每款包各自試了半個, 都一致認同軟包很出色, 很軟熟。牛油加左黑松露, 好香😍酥炸小食盤小食盤有雞翼、魷魚圈、炸魚柳同大量薯條, 份量比想像中多, 好彩我地倆個大胃組總算挑戰成功😆最出色係炸魚柳, 外面硊口, 內裡非常滑而且唔乾, 係我食過炸魚中炸得真係比較高質嘅炸魚🤩 其次係雞翼, 炸得香硊清蒸菠菜龍脷魚配甜椒汁菠菜用龍脷柳捲住, 特別得黎幾健康, 加上甜椒汁, 甜甜地又小小辣, 同海鮮出奇地夾!配菜焗薯是將薯仔切片後一層層的疊起, 頂層舖上芝士再焗至金黃色, 比一般的薯角或薯蓉口感更正蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁餐廳外見到推廣優惠, 晚上6點後的蘋果木黑毛豬鞍只係$80!所以一定要叫黎試試!豬鞍肉質鮮嫩, 脂肪唔多, 啱晒我呢啲怕肥嘅朋友。蘋果木燒嘅豬鞍加左紅酒汁, 食落有淡淡嘅果香。配菜都係芝士焗薯仔, 超鍾意😍$80 黎講真係性價比超高👍🏻我同朋友收工比較夜, 黎到餐廳已經8:

是日餐湯 - 薯仔忌廉湯

酥炸小食盤

清蒸菠菜龍脷魚配甜椒汁

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁
$80 黎講真係性價比超高👍🏻

我同朋友收工比較夜, 黎到餐廳已經8:30, 環境唔嘈可以靜靜地同朋友傾計
2024-04-22
Type of Meal