.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇹🇼 S̆̈ᑌᑭᗴᖇ Yᑌᗰ T̆̈ă̈ĭ̈w̆̈ă̈n̆̈ĕ̈s̆̈ĕ̈ F̆̈ŏ̈ŏ̈d̆̈ @ 🌟 哈豆《👽食神大媽食台灣菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:逢甲鹹酥雞 HKD 36路邊攤小香腸 HKD 36香酥腐皮蝦仁卷 HKD 36台灣滷水拼盤 HKD 49鮮果雪糕四味吐司 HKD 62團團圓圓 HKD 98阿華田豆漿配珍珠 HKD 46.👽 大媽相信大家疫情以來無得返鄉下一定好悶,想食鄉下美食,呢間超地道嘅人氣台式餐廳就一定可以令大家回憶返台灣嘅感覺。呢間係佢起同區開左一段時間嘅二號分店,一路都未黎過呢間,今次就一於試下,一解鄉愁。.😋 黎呢度就當然要試吓佢最出名嘅台灣小食啦!一口氣叫晒三寶:」鹹酥雞」、「小香腸」、「腐皮蝦仁卷」!真係非常足料,超級抵食!更重要嘅係一啲都唔油膩,調味仲要非常之好,食完係唔會口渴㗎!一定要一路飲野一路食,超惹味呢!.🥤 講起飲嘢,一路DAP小食,就當然要配一杯好味嘅台式飲品啦!呢度個餐牌超級多選擇,終於叫咗一個好似薯條咁好過癮嘅飲品:「阿華田豆漿」🤩 個豆漿係好香濃,原來個雪條就係凍咗嘅阿華田俾你浸入去,又有得飲又有得玩 😝 大媽額外加
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
阿華田豆漿配珍珠 HKD 46

逢甲鹹酥雞
香酥腐皮蝦仁卷
路邊攤小香腸

🥤 講起飲嘢,一路DAP小食,就當然要配一杯好味嘅台式飲品啦!呢度個餐牌超級多選擇,終於叫咗一個好似薯條咁好過癮嘅飲品:「阿華田豆漿」🤩 個豆漿係好香濃,原來個雪條就係凍咗嘅阿華田俾你浸入去,又有得飲又有得玩 😝 大媽額外加錢要珍珠,好彈牙!如果係夏天飲一定更加消暑呀!🌞

阿華田豆漿配珍珠

🤤 另一款大媽必點就係經典「滷水拼盤」!有齊豆腐、雞翼、豬、再配上秘方滷水汁,絕對係一次過滿足曬所有願望,超級大滿足!

台灣滷水拼盤

🎨 食完鹹就有當然又心思思想要食下甜野啦 😝 呢個「四味吐司」一來可以當主食飽肚,二來又唔係話真係好飽喎可以食好多嘢,三來就係佢又有雪糕又有唔同味嘅醬料,完全唔會食到悶,正到爆!

鮮果雪糕四味吐司

🎊 最後要推介嘅就係冬天特別推出嘅新甜品「團團圓圓」啦!本身其實係無打算再叫甜品,但係見到餐牌話新出品,再加上係用貓貓耳朵盤載住,所以先會嗌黎試下。但係大媽誤會咗以為係一兜,點知上到枱先知原來係兩兜!😱 黑色嘅係燒仙草、白色嘅係芋圓丸子!仲要加多個黑松露薯片!講真真係超驚喜,仲要超抵食,三樣嘢加埋先只需要 HKD 98!冬天食真係暖入心兼且超滿足!😌

團團圓圓

🇹🇼 呢度嘅裝修係滿滿嘅台灣風味,絕對令大家好似返左鄉下一樣。見到牆壁上好多好唯美嘅插畫,仲有店主自己影嘅風景相,真係覺得工廈入邊有呢個地方可以享用美食,好幸福呢!❤️ 不單止好味,仲要超抵食,地方又坐得超舒服,大家一定要黎試下。

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️