2020-10-27 63 views
今日同朋友一行二人,心思思想食蟹,就來左依間。樓面清潔簡單,差唔多滿座,見到個個都有嗌橋底辣蟹。另外我地發現,竟然有個半價餐牌,超正,有成60-70款食物,連避風塘辣蟹都有半價!我哋叫咗四樣嘅菜式。花膠雞肉炒芽菜,避風塘辣蟹,老闆推介黃金炸蟹球配沙律,酸菜石斑。1. 花膠雞肉炒芽菜,夠鑊氣,清清地都ok2. 避風塘辣蟹,蟹係中size, 好新鮮,外面脆,入面多汁啲炸蒜粒都揸得好好味,唯獨如果可以鹹少少會更好,半價後三百幾蚊我覺得好抵。下次想試吓胡椒蟹😍3. 酸菜魚-啲石斑好新鮮,冇骨,酸菜魚嘅味道好濃,夠酸同辣,開胃好味!如果可以加多啲四川風味就更好啦。4. 流沙黃金炸蟹球-聽個名好似好普通咁,但係一上到黎嘅時候,我哋都好驚訝佢個蝦球好大粒,超大粒,外邊係炸蛋黃醬,入邊係好彈牙有新鮮嘅大大蝦球!鍾意佢配埋沙律,食到油膩嘅時候食一啖沙律中和下味道,推介!仲有阿姨推介$48燒乳鴿,但係真係太飽啦食唔晒。
1. 花膠雞肉炒芽菜,夠鑊氣,清清地都ok
仲有阿姨推介$48燒乳鴿,但係真係太飽啦食唔晒。
避風塘蟹
酸菜魚