2015-05-15 3113 views
有時食評讚既多未必一定是好, 可能都要睇彩數,呢一間可以算是我食過咁多間韓國餐廳最不值的一間,價錢貴用料差當然與收費作比較,門口有位韓國男士招呼你,入去裝修都好韓國以為真係好野,坐低價錢較貴以為真係好食,要你點了菜才會奉上餐前小菜,我們點了王牛排 五花腩 醬油蟹 人參雞 一碟辣魚,先講王牛排通常韓國餐廳呢D野都唔會有問題,因為都是其他公司交貨來自已調味,但真係又要講句食過咁多間呢間最差,燒好很咬落仍似生的好un冇肉味,唔知是否唔新鮮,五花腩冇野講自已去韓國街買番來整都是一樣味道,人參雞是好味的但與在韓國食到的相比落差真係很大,醬油蟹唔知咩叫好味,只知朋友說有些so味,可以唔食,碟魚。。。真係用D 2幾元一條的急凍魚來做,還有本想叫碟生菜包五花腩同食,但這十塊左右的生菜加幾隻辣椒要50大元算吧,諗住用泡菜包住食但其實D泡菜都是差。睇過食評很多讚好或者老闆見打響名堂便什麼都可以了,食材方面可以說是賺到盡,收得這個價錢比你的就是連鎖店的質素 冇下次。
急凍魚
我食過最差的