10月17日, 出咗去九龍行街, 見成日都係出旺角食, 今日就去咗油麻地呢間老字號食晚飯~ 7點幾, 樓上雅座都唔係好多人, 我地坐咗喺窗邊位, 靜靜地望住窗外既廟街風景不知幾寫意~ 不過d侍應好似仲寫意過我地, 叫好多聲先埋黎落單…::: 奶醬多 ::: $8因為焗飯即叫即焗, 所以叫住件多士食住先, $8一件算中等, 黎到仲熱既, 麵包脆脆,係嫌d鍊奶落得唔夠多.::: 焗豬扒飯 ::: $48等咗差唔多15分鐘, 即焗既做法值得讚. 不過碟頭真係細咗d, 我一個人食一定唔夠, 何況2個人share!! 不過豬扒飯賣相吸引, 面頭全是紅紅茄汁, 下面係蛋炒飯, 配上雜豆, 色彩繽紛~! 豬扒炸咗再焗, 幾香~ 賣相高分~ 可惜味道有點兒偏淡, 而且肉質有d韌! 茄汁味道唔夠茄, 唔甜唔酸, 可能冇落鮮茄~ 又可能我地鍾意濃味d, 所以一致覺得大X樂焗豬扒飯好味d…::: 紅豆冰 ::: $17讚讚讚! 感覺上糖水唔多, 不過好夠甜, 紅豆夠粉, 鮮甜大粒有咬口~ 成杯紅豆冰做到好平衡. 正!雖然出名既焗飯比想像中差, 不過紅豆冰真係可以拉番d分~ 環境舒適唔嘈吵, 不愧可以喺廟街生

::: 奶醬多 ::: $8

::: 焗豬扒飯 ::: $48

::: 紅豆冰 ::: $17

雖然出名既焗飯比想像中差, 不過紅豆冰真係可以拉番d分~ 環境舒適唔嘈吵, 不愧可以喺廟街生存多年既老餐室~
奶醬多
焗豬扒飯