2023-04-12 171 views
是日約咗朋友去旺角食飯 雖然係閒日 但街上仍然人山人海 於是我哋就諗住搵間樓上cafe遠離塵囂 可以舒服咁食飯同傾計喺openrice search到呢間cafe 見到環境好似幾雅緻 於是就決定去試下上到去鋪面比想像中細 只有五、六張大枱左右 但原來仲有另一間房 所以唔怕冇位坐呢度嘅環境有啲似party room  唔單止擺咗好多公仔 仲有好多board games 啱晒一班人上嚟聚舊 落單方法都幾得意 店員會畀一塊白板同白板筆你 將menu號碼寫喺白板上面 之後交畀店員就得~我哋2個人就嗌咗個Combo for two 2人套餐($358)包咗一個10吋pizza、意粉/飯一客、炸蟹餅一份、2杯餐飲Pizza方面 我哋揀咗BBQ烤雞蘑菇Pizza 賣相都好吸引 食落餅底好鬆軟 如果烤雞粒同蘑菇再多少少就更好另一個主菜就揀咗烤雞蘑菇闊條麵 揀完先發現兩個主菜都有雞同蘑菇 哈哈!不過我哋好鐘意食雞肉 所以一啲都唔覺得重複~雞肉、蘑菇、洋蔥同青椒都同忌廉醬汁好夾 闊條麵煙韌有口感 味道偏清淡而不飽膩 小食係炸蟹餅 一開始我仲以為係吉列炸蟹肉 殊不知原來係充滿泰式風味嘅蟹餅!配上酸酸甜甜嘅醬
是日約咗朋友去旺角食飯 雖然係閒日 但街上仍然人山人海
烤雞蘑菇闊條麵
小食係炸蟹餅 一開始我仲以為係吉列炸蟹肉 殊不知原來係充滿泰式風味嘅蟹餅!配上酸酸甜甜嘅醬汁 食落好開胃
炸蟹餅
飲品方面 我哋揀咗熱意大利泡沫咖啡(跟餐+$6)、柚子茶(跟餐+$4)
熱意大利泡沫咖啡
咖啡拉花都幾靚 但略嫌咖啡味道不夠濃郁
熱意大利泡沫咖啡
另外 我哋仲嗌多咗個小食——芝士西蘭花($48)
芝士西蘭花
加咗芝士嘅西蘭花變得滋味無窮 我哋仲用咗啲芝士嚟點pizza食 哈哈~
2023-04-11
烤雞蘑菇闊條麵