2018-05-20 499 views
有喜歡睇樂隊表演嘅人喺到嗎?🎤🥁🎸呢間Loststars由幾位年輕人一齊開,希望帶俾顧客味覺同聽覺雙重享受。佢地會定期請唔同嘅音樂人/band嚟表演,好似呢晚表演嘅樂隊叫opium,主唱係法國人。平時仲會請啲本土音樂人嚟表演㗎!.呢個環境氣氛下當然要叫吓嘢飲,好似我呢啲唔飲得嘅人,當然係叫mocktail嘅😛🥂Glad you came🍸($62) & Happy🍸($62)前者即係菠蘿🍍+羅勒+青檸汁+辣椒粉🌶️+羅勒葉🌿;後者即係檸檬草🍋🌱+薄荷葉🌿+綠茶🍵+蜂蜜🐝。Glad you came杯邊有辣椒粉,但飲落其實冇辣味(如果非常非常非常唔食得辣,可能會覺得有少少少少辣吧🤣),都幾特別,我都幾鐘意呢款mocktail🍸.對我嚟講,嘢食當然都好重要😂首推法國熱融蜂蜜芝士🤤😍😆配上法式麵包食,好滿足呀😆💓芝士控表示,係要落大大pat芝士去法式麵包到食😂食完麵包後,淨低嘅芝士都要就!咁!食!😂😂即使好油好肥都在所不計了🤰🏻但記得呢個芝士一定要趁熱食!🧀好快凍然後就會變硬㗎啦!.同埋今次試咗到一啲平時冇食過嘅食物,例如牛腹精肉🐮炸薯條相信冇人不愛吧,呢到嘅薯條係指明用西班牙豚背油去炸🍟帶子
有喜歡睇樂隊表演嘅人喺到嗎?🎤🥁🎸

前者即係菠蘿🍍+羅勒+青檸汁+辣椒粉🌶️+羅勒葉🌿;
後者即係檸檬草🍋🌱+薄荷葉🌿+綠茶🍵+蜂蜜🐝。
對我嚟講,嘢食當然都好重要😂
首推法國熱融蜂蜜芝士🤤😍😆配上法式麵包食,好滿足呀😆💓
法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包

即使好油好肥都在所不計了🤰🏻
但記得呢個芝士一定要趁熱食!🧀好快凍然後就會變硬㗎啦!
同埋今次試咗到一啲平時冇食過嘅食物,例如牛腹精肉🐮
煎牛腹精肉伴墨西哥餅及阿根廷青醬

炸薯條相信冇人不愛吧,呢到嘅薯條係指明用西班牙豚背油去炸🍟
西班牙豚背油炸薯條

帶子就食得多,加咗西柚泡沫嘅帶子真係第一次見,幾特別幾有創意,食落真係有西柚味的🤣
北海道帶子伴柳葉魚卵、蜜糖豆及西柚泡沫

白酒煮海鮮米形意

呢類livehouse喺香港都唔太常見,適合喜歡band sound的人🎶🎤🥁🎸
當晚就見到坐喺bar枱嘅一班外國人飲住酒咁睇台上樂隊表演,睇得出佢地非常enjoy呢🎶
法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
西班牙豚背油炸薯條