2019-11-16 875 views
拉麵名店 一蘭🍜🍜 說起來慚愧,一蘭喺香港開咗好耐,但係一次都冇食過😂😂😂淨係之前喺日本大阪食過🤣 環境好有私隱度,而且店員係會講日文,好似去左日本咁😍😍😍而且一蘭開24小時,平時都多人去食宵夜😋😋 !1️⃣叉燒拉麵 $95 (得一款選擇)可以自由選擇麵既軟硬度同湯底既濃度,我就選擇咗濃厚湯底同硬麵,都好唔錯,較為幼既拉麵都掛到湯👍👍味道算係幾好👍 不過叉燒份量太少,得兩塊面而且都幾薄😢 2️⃣溏心蛋 🥚$16價格比其他拉麵貴🤑,但平時食拉麵一定要有味玉🥚🥚🤣所以都照嗌!🤤味道正正常常😂冇特別,對蛋冇咩執着嘅人唔使嗌🤣🤣 !!

1️⃣叉燒拉麵 $95 (得一款選擇)

一蘭拉麵

2️⃣溏心蛋 🥚$16