2020-10-30 27 views
🤭有一次經過呢度見到好多人排隊食😨於是就網上睇吓食乜嘢既~見到啲餃子都幾吸引,於是就今日就嚟咗呢度食❤️雖然中間落錯單,送錯咗食物,但員工都好Nice,即刻更正番~再重新整過一份俾我哋,所以明白體諒小店一腳踢🤗不過由於店舖座位唔多,如果唔想排隊,就避開繁忙時間🙆🏻‍♀️食完之後都有驚喜,以下係詳細嘅食評🤡.

洋蔥豬肉餃子

[洋蔥豬肉餃子(煎)]
呢款喺網上見到好多人推介😍果然冇失望,仲有驚喜添🤤首先佢個餃子皮都算薄,而且煎得好靚,每一隻餃子都煎得好平均、金黃色,單憑賣相已經覺得係用心之作😍不過主要只係煎脆咗一面,另外一面只係略略咁煎過,如果鍾意整個餃子口感都脆卜卜,呢個煎餃未必啱你,但對我來講我會覺得冇咁熱氣但同時都食到煎餃香脆味,冇咁膩!食落去更加有驚喜,原來係用紫洋蔥,份量都多,通常成日見到洋蔥會用來做漢堡,令到漢堡更加多汁Juice!但將呢個做法放落喺餃子度,外脆多汁更加正,一咬開充滿Juice汁汁,如果單食餃子味道剛剛好,但係如果配麵食嘅話,餃子餡料可以咸多少少,就更加完美💪🏻❤️呢款絕對係重點推介~~

芫荽豬肉餃+雲耳椰菜豬肉餃(湯)
芫荽豬肉餃+雲耳椰菜豬肉餃(湯)

[芫荽豬肉餃+雲耳椰菜豬肉餃(湯)]

呢個湯底係用粉葛湯,一碗入邊有少量嘅粉葛赤小豆,飲落好有住家feel,湯水比較溫和唔算係老火湯,但勝在冇咩味精感覺,可以成碗飲都冇問題😃由於,上面提及到落錯單嘅問題,所以同時食到芫荽豬肉餃嘅煎版同湯版🙅🏻‍♀️我覺得芫荽豬肉餃煎版好食過湯版,芫荽味道更加出,但芫荽豬肉湯餃子,食落味道就反而唔係好突出,可能同粉葛湯唔係好夾。🙆🏻‍♀️相反,雲耳椰菜豬肉餃就比較好啲,椰菜都算爽口,同湯底食落好夾,無違和感!而且餃子都算大隻,整體都唔錯~但我會推介煎餃多d❤️

日式住家飯團

[日式住家飯團]
轉左套餐,加多$15就有呢個飯團!呢個飯團不過不失😖欠缺飯團黏性,一食落去就比較容易散開,有少少食到「呢hea」😭失去左食飯團應有嘅方便性,亦不算一個合格的飯團🤔但味道係正常嘅,飯團食到有牛蒡絲、梅菜、肉粒都算多料,整體中規中矩,希望佢哋加以改善❤️相信更加多人鍾意

[滷水雞翼]

同樣都係轉左套餐,加咗$15有兩隻滷水雞翼~雞翼唔係好細隻嗰啲🤔主要食到醬油味,香料味就真係無咩,亦都唔係滷得太入味🙂但肉質方面尚算合格,唔會又老又鞋,但整體一般般💪🏻平平穩穩
滷水雞翼
2020-10-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
洋蔥豬肉餃子
  • 洋蔥豬肉餃子(煎)